Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

PIL

Najboljša revija za najstnike. Združuje vse, kar jih najbolj zanima, jim pomaga skozi najstniška leta, jih zabava in jim širi obzorja.

Revija, ki najstnikom privzgaja zdrave vrednote

PIL

Starost: Za najstnike
Obseg: 92 strani
Izhaja: Vsak prvi petek. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna dvojna

 

Razvajamo svoje naročnike!

PIL je več kot revija

Revija PIL vsak mesec prinaša dodatne vsebine. Tako v reviji kot na spletni strani Pil.si.

V oktobrski številki ne spreglejte

Ti & jaz
Prehranske motnje v sodobnem svetu naraščajo in tudi pri nas se že kar veliko najstnikov spopada z njimi. Najpogostejša je anoreksija, ki v večini primerov prizadene dekleta, pa tudi fantje niso več izjema. O tem, kakšna bolezen je to, pišemo v oktobru.
 

Test
V testu se lahko vprašamo, kakšen je naš odnos do hrane. Imamo zdrave prehranjevalne navade ali pogosto jemo neustrezno hrano in le te preveč? Lahko pa smo že tudi v primežu anoreksije. Odgovori so v testu.
 

Odraščanje
V Urškin blok se vrne fant, ki je kar nekaj časa živel v tujini. In v tem času je postal zelo zanimiv in simpatičen. Nenadoma se Urška z njim ne zna več sproščeno pogovarjati in se zato sprašuje, kako sploh govoriti z nasprotnim spolom.

Spletne zvezde
Kris Collins, znana pod svojim vzdevkom Kallmekris, je med najbolj uspešnimi TikTok ustvarjalci na svetu. Na platformi ima 35 milijonov sledilcev, kar je več, kot jih ima Billie Eilish! Danes 25-letna Kris je delala kot frizerka, ko se je lansko pomlad začela karantena. Ker svojega dela ni mogla opravljati in ji je bilo dolgčas, je našla nov hobi in začela ustvarjati vsebine za TikTok. Nikoli si ni mislila, da bo to povsem spremenilo njeno življenje. Objavljamo intervju s Kris.

Glasba
Na glasbenih straneh je pesem meseca Iko Iko Justina Wellingtona, pevka meseca pa je Ashe. Testirate lahko, kako dobro poznate Imagine Dragons. V intervju si lahko preberete, kaj novega počne Eva Boto. Predvajalnik je tokrat namenjen ženskim glasbenicam.

 

Teta Justi
Justi  razmišlja, kako bolj optimistično gledati na najnovejše pogoje v zvezi s korono. Svetuje dekletu, ki je nesrečno zaljubljeno, poleg tega pa ima še probleme  z BFF, ki vse skrivnosti pove svoji mami, punci, ki težko vstopi v stike z novimi ljudmi in deklici, ki se ji upira vse v zvezi s spolnostjo.

 

Vesela šola
Oktobrska  priloga govori o odkrivanju Novega sveta. Spoznamo princa Henrika Pomorščaka, Bartholomea Diaza, Krištofa Kolumba, Vasca da Gamo, Ameriga Vespuccija in druge, ki so odkrivali nova ozemlja današnje Amerike. Spoznavamo tudi odnos osvajalcev do domorodcev, kaj vse so ta odkritja prinesla v Evropo in kako se je kasneje zaradi tega razvijala trgovina.

Spoznajte revijo PIL

Na spodnji povezavi brezplačno prenesite svoj izvod brošure PIL in spoznajte revijo.

Jana Zirkelbach, foto: Uroš Hočevar
Intervju z urednico

Da delam revijo za najstnike, je moje največje veselje

Jana Zirkelbach o ustvarjanju za najstnike in reševanju njihovih tegob.

Nov začetek

Odraščanje

Dva fanta, ena odločitev

Kako naj govorim z nasprotnim spolom?!

Kako se učimo

UcimSe.com
Učimse.com

Interaktivne naloge, skladne z učnimi načrti.

Preverite.

Menu