Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero image MKsi_1920x1200_Podari revijo 2023-PIL

PIL

Najboljša revija za najstnike. Združuje vse, kar jih najbolj zanima, jim pomaga skozi najstniška leta, jih zabava in jim širi obzorja.

Revija, ki najstnikom privzgaja zdrave vrednote

PIL

Starost: Za najstnike
Obseg: 92 strani
Izhaja: Vsak prvi petek. v mesecu
Edicije: Na leto izide 11 številk, od tega je poletna obsežnejša.

 

Razvajamo svoje naročnike!

PIL je več kot revija

Revija PIL vsak mesec prinaša dodatne vsebine. Tako v reviji kot na spletni strani Pil.si.

V novembrski številki ne spreglejte

Revija_PIL_Ti&JAZ

Zakaj morajo biti ocene?

Ob začetku šolskega leta smo razglabljali, zakaj morajo biti ocene. Zaključili smo, da so ocene zato, da nas motivirajo in so naš kažipot. Kako nam gre – smo snov usvojili? Smo kaj narobe razumeli? Dovolj obvladamo osnove, da bomo na njih lahko gradili znanje v prihodnje? To bi morala biti tudi njihova glavna funkcija: motiviranje in usmerjanje. Za to pa mora biti izpolnjenih nekaj pogojev, ki so na žalost vsaj delno zunaj našega nadzora. Katere so to, si lahko preberemo v članku.

PIL_spletnazvezda

Spletne zvezde

Simpatična in nasmejana Eva Centrih na družbenih omrežjih ustvarja pod imenom @Evina lepotilnica. Prisotna je predvsem na Instagramu in TikToku, spomladi pa smo jo spremljali v šovu Super par, kjer smo jo še bolje spoznali in sklenili, da je skrajni čas, da ponovno poklepetamo z njo. Beri naprej, da izveš, kako je preživela poletje, kako poteka ustvarjanje za družbena omrežja in kako je bilo sodelovati v resničnostnem šovu

PIL_duaLipa

Glasba

Pesem meseca je Dance The Night Away, ki jo izvaja Dua Lipa, pevka meseca pa je Olivia Rodrigo. Preberete lahko tudi, kako je bilo na koncertu Imagine Dragons v Puli, poslušate pa  pesmi, s katerimi se boste vstopili v novo šolsko leto in si ogledate glasbene novičke. V legendah pa pišemo o Michaelu Jacksonu.

 

PIL_sept_justi

Teta Justi

Justi razmišlja o novem šolskem letu in pouku. Svetuje deklici, ki ima težave s prijateljico, punci, ki se počuti največja zguba na svetu, dekletu, ki so ji všeč Azijci in Afričani in deklici, ki nima pravih prijateljev.

Revija_PIL_vesela šola

Vesela šola

Lego kocke so igrača stoletja, v tej tekmi so prehitele tudi priljubljene plišaste medvedke in barbike. Uspeh kock, ki spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo, nikakor ni naključen. Lego izvira iz besedne zveze »leg godt«, kar bi lahko prevedli kot »dobra igra«. Šele veliko pozneje je nekdo ugotovil, da ime LEGO v latinščini pomeni »sestavil sem«. Še več o slavnih kockah si lahko preberete v tokratni Veseli šoli.

.

 

Revija_PIL_nesrečna_ljubezen

Vesela šola

Junija smo v Festivalni dvorani v Ljubljani imeli veliko prireditev za državne prvake Vesele šole. Kako smo se zabavali, kdo vse so bili gostje, kdo nam je prepeval in kateri veselošolci so bili letos najboljši, lahko preberete in si ogledate v naši foto reportaži s prireditve.

Jana Zirkelbach, foto: Uroš Hočevar
Intervju z urednico

Da delam revijo za najstnike, je moje največje veselje

Jana Zirkelbach o ustvarjanju za najstnike in reševanju njihovih tegob.

Revija, ki mladim barva svet

PIL, ti & jaz

Zakaj morajo biti ocene?

Pil_poletje_2023

Skrivna zveza

Revija_PIL_poletje 2023

Smo res polni predsodkov?

UcimSe.com
Učimse.com

Interaktivne naloge, skladne z učnimi načrti.

Preverite.

Menu