Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Vesela šola praznuje

Pol stoletja uspešnega delovanja

Datum objave:
Vesela sola

Izobraževalni projekt Vesela šola, ki deluje pod okriljem Mladinske knjige in revije za najstnike Pil, letos praznuje 50-obletnico delovanja. 

Častni pokrovitelj jubilejne Vesele šole je predsednik RS Borut Pahor. Ob tej priložnosti je v nedeljo, 27. septembra, ob 17. uri potekala virtualna prireditev, ki si jo je bilo mogoče ogledati na Facebook-u in na YouTube kanalu.

Posebnost letošnje veselošolske zaključne prireditve je, da so na njej razglasili najboljše veselošolske tekmovalce šolskega tekmovanja učencev od 4. do 9. razreda, saj višje državne stopnje tekmovanja letos zaradi koronavirusa organizatorji niso mogli izpeljati.

Na šolsko tekmovanje se je marca letos pod vodstvom 588 mentorjev prijavilo skoraj deset tisoč otrok iz 405 osnovnih šol, kar 1537 se jih je uvrstilo naprej na naslednjo državno stopnjo. Med njimi je bilo 49 takšnih, ki so osvojili vse točke ali pa jim je zmanjkala le ena. Vsi ti veselošolci so bili na virtualni prireditvi posebej omenjeni. 

 

Oglejte si posnetek virtualne prireditve

Nagovor častnega pokrovitelja predsednika RS Boruta Pahorja

 

 

Podelitev nagrad

V prireditev, ki jo je že tradicionalno povezoval Boštjan Gorenc Pižama, je med drugim vključen tudi krajši film, v katerem so o nastanku in razvoju Vesele šole govorili njeni nekdanji in sedanji uredniki, ter glasbeni program raperja Trkaja.
 

 

Več o Veseli šoli 

Vesela šola je izobraževalni projekt, v katerem osnovnošolci od 4. do 9. razreda na hudomušen in igriv način širijo svoje splošno znanje, spoznavajo različna zanimiva področja; tudi nekatera, ki niso vključena v učni načrt za osnovnošolce. Tematske niti se stekajo v tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi slepi in slabovidni in učenci v prilagojenem programu. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme današnjega časa.  

Vesela šola deluje pod okriljem Mladinske knjige. Izhaja kot samostojna priloga revije Pil, na spletnem portalu www.veselasola.net pa je v obliki interaktivnih učnih poti dosegljiva vsakomur.

Projekt Vesela šola že vrsto let podpirajo zaupanja vredni partnerji: A Banka NKBM, Zavarovalnica Triglav ter Telekom.

 

Knjige

Božična darila, ki povezujejo

Pričarajte praznično bližino z darili iz Mladinske knjige. Z darili, ki povezujejo. Z darili, ki si jih zapomnimo.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Vabljeni v Svet knjige
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu