Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Štiri knjižne novosti za otroke

Novo v zbirkah Veliki pravljičarji, Velike slikanice in Deteljica

Datum objave:

Pri založbi Mladinska knjiga je izšla antologija pravljic velikega pisca za vse generacije Hansa Christiana Andersena, poleg nje pa še izvirna slikanica bratov Andreja in Roka Predina Vesoljčki ter dve prevodni knjižni noviteti: avtorska slikanica Tomi in Maša ter slikanica avtorskega tandema Julia Donaldson in Axel Scheffler Zog.
 

Hans Christian Andersen: Zlate Andersenove pravljice

Bogata in razkošna antologija pravljic Hansa Christiana Andersena prinaša 37 pravljic, ki jih je Silvana Orel Kos prevedla neposredno iz danščine, upodobili pa so jih vrhunski slovenski ilustratorji: Suzi Bricelj, Jože Ciuha, Zvonko Čoh, Bojana Dimitrovski, Kostja Gatnik, Marjanca Jemec Božič, Marjan Manček, Lidija Osterc, Jelka Reichman, Marija Lucija Stupica, Marlenka Stupica.

»Hans Christian Andersen (1805–1875) je velik klasičen pisec, ki v svojih številnih zgodbah nagovarja bralce vseh generacij. Njegov pogled na človeško naravo je v marsičem tako poseben, da zdrži primerjave z največjimi svetovnimi pisatelji in filozofi.« (Andrej Ilc)

»V Andersenovih pravljicah tiči ves svet v svoji raznolikosti – vesel in poetičen, tragičen, malenkosten, strpen in škodoželjen in ves prekipevajoč kot življenje samo. Njegove pravljice vzbujajo radovednost, dvom in strpnost, silijo nas k premišljevanju, kako in zakaj, in nam pomagajo, da se počutimo doma na tem planetu. Lepo je, da jih imamo.« (Polonca Kovač)

Zlate Andersenove pravljice
Zlate Andersenove pravljice
Avtor: Hans Christian Andersen

Iz danščine prevedla: Silvana Orel Kos; zbirka Veliki pravljičarji; število strani: 384; cena: 39,99 EUR

Andrej Predin: Vesoljčki

Brata Andrej in Rok Predin sta združila moči in ustvarila prikupno knjigo za najmlajše Vesoljčki. Vsak zase sta močna ustvarjalca, skupaj pa stopata radostno in igrivo. Družina vesoljčkov se po tednu dni počitnic v zvezdnem kopališču vrača domov na svoj planet Blabla. Vozilo se pokvari. A to vesta le oče Blaž in mamica Blažka. Sinko Blač in robotek Blip se pa dolgočasita … Le kaj se bo zgodilo?

Vesoljčki
Vesoljčki
Avtor: Andrej Predin

Ilustracije: Rok Predin; zbirka: Deteljica; število strani: 40; cena: 22,98 EUR

Elzbieta: Tomi in Maša

Na predlog pesnice in pisateljice Lojzke Špacapan je pri Mladinski knjigi ponovno izšla izjemna avtorska slikanica francosko-poljske avtorice Elzbiete Tomi in Maša. Ganljivo knjigo, ki govori o vojni, a ima srečen konec, je prevedel Ivan Minatti, priredila pa Lojzka Špacapan.

Ob izidu je bila knjiga nagrajena z nagrado kritikov v Belgiji (1994) in francosko nagrado prix des sorcieres (1994); v Sloveniji je prvič izšla leta 1996 pri založbi Epta.

Tomi in Masa naslovnica
Tomi in Maša
Avtorica: Elzbieta

Ilustracije: Elzbieta; prevod: Ivan Minatti; priredba: Lojzka Špacapan; zbirka: Deteljica; število strani: 32; cena: 15,99 EUR

Julia Donaldson: Zog

Nova, dolgo pričakovana slikanica avtorskega tandema, ki je ustvaril Zverjasca, Zverjaščka in še mnogo drugih! Zabavna pripoved o navdušenem mladem zmaju Zogu, ki se v prvih razredih zmajske šole uči leteti, rjoveti in bruhati ogenj.

Zog bi rad naredil dober vtis na učiteljico in si prislužil zlato zvezdico. A se mu vsakokrat pripeti nesreča. Na pomoč mu priskoči majhna deklica, ki oskrbi njegove poškodbe. In tako vedno znova. V četrtem razredu mora zmaj ujeti princeso – mu bo deklica lahko pomagala tudi pri najtežjem preizkusu? Knjigi je priložen DVD z animiranim filmom, sinhroniziranim v slovenščino (sinhronizacija Otroški in mladinski program RTV Slovenija).

Zog-naslovnica
Zog
Avtorica: Julia Donaldson

Ilustracije: Axel Scheffler, prevod: Nina Dekleva; zbirka: Velike slikanice; število strani: 32; cena 22,99 EUR

Knjige

Božična darila, ki povezujejo

Pričarajte praznično bližino z darili iz Mladinske knjige. Z darili, ki povezujejo. Z darili, ki si jih zapomnimo.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Vabljeni v Svet knjige
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu