Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Ekoton in drugi grehi mladosti

V zbirki Prvenci je izšla knjiga kratkih zgodb Ekoton in drugi grehi mladosti Jerneja Jurna.

Datum objave:

Večina zgodb se odvija na Metelkovi, med brbotanjem in sobivanjem različnih alternativnih kultur, frizur, oblek in obnašanja. V ospredju je nočno življenje z vsem vrvežem mladosti, druženjem, plesi, pogovori, oblikovanjem novih znanstev in prijateljstev, obredi osvajanja in vznikanjem ljubezenskih odnosov …

Ekoton - Jernej Juren

Jernej Juren - Ekoton

Sodobno in humorno o odnosih

Moško-ženski odnosi se oblikujejo na neskončno načinov in prav ta fluidnost, kaotičnost in pogosta nedorečenost prijateljskih in ljubezenskih razmerij ostaja v središču avtorjevega zanimanja tudi v drugi polovici zgodb, ko se dogajanje preseli z Metelkove na druga prizorišča. Zgodbe Jerneja Jurna so sodobne  in humorne, kljub na videz lahkotnemu branju pa ponujajo globlji uvid v psiho-dinamiko današnjega sveta in odnosov.
 

Po besedah urednice

»Oblikovalka Tanja Radež je za naslovnico uporabila grafit, na katerem v objemu in z zaprtimi očmi plešeta podgana in dekle. Erotika, subkultura, nežno miksanje različnih svetov … so prve asociacije. In niso daleč od vsebine knjige,« je o knjigi zapisala urednica Nela Malečkar.
 

O avtorju

Jernej Juren (1982)  je prevajalec, glasbenik, stripovski scenarist in pisatelj. Prevajal je romane Michaela Viewegha in Josefa Škvoreckega; skupaj z Izarjem Lunačkom sta prva slovenska avtorja, ki sta objavila avtorski grafični roman pri ameriški založbi (Animal Noir, IDW, 2017); igra ribežen v Počenih Škafih in piše glasbena besedila. Je tudi avtor meta limonade Spodobi se in zameri se, ki je v dvajsetih nadaljevanjih izšla na spletni strani ludliteratura.si. Ekoton in drugi grehi mladosti je njegova prva zbirka kratkih zgodb in zemljevid njegovega literarnega odraščanja. 

 

Botticelli - Rojstvo Venere
Unikatna knjižna mojstrovina

Sijajni Botticelli

Dragocena knjiga za ljubitelje likovne umetnosti, bibliofile, poznavalce in zbiratelje umetniških del ter umetnostne zgodovinarje.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu