Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Dvanajst mescev

Dvanajst mescev

Andrej Rozman Roza

Avtorska slikanica izjemne slikarke Marije Lucije Stupica 12 mesecev je prvič izšla leta 1983. Pesnik Andrej Rozman Roza je ob zrenju v te čudovite slike napisal dvanajst duhovitih pesmi.

Ob lanski 70. obletnici rojstva slikarke in ilustratorke Marije Lucije Stupica smo spodbudili pesnika Andreja Rozmana Rozo, da je ob njenih slikah Dvanajst mesecev, ki so leta 1983 izšle kot koledar v slikanici, napisal pesmi.

Marija Lucija Stupica je ena naših najbolj priznanih in nagrajevanih ilustratork. Tudi za to slikanico je leta 1983 prejela Levstikovo nagrado in nagrado na mednarodnem knjižnem sejmu v Beogradu. Njene podobe so izjemno močne, duhovite in pravljične, lirične … Ob njenem jubileju so izšle Zlate Andersenove pravljice, zdaj pa bomo lahko zrli v to slikanico in neizmerno uživali v poeziji.
 

»Na pobudo Mladinske knjige je Roza za novo slikanico napisal 12 pesmi za vse mesece v letu, ki jih je upodobila pokojna umetnica ter zanje prejela Levstikovo nagrado in nagrado na mednarodnem knjižnem sejmu v Beogradu.« - www.rtvslo.si

»Slike so prvič izšle že leta 1983, vendar so prav na pobudo Roze zdaj izšle še enkrat. Vsaka posebej ga je nagovorila, da ji je poklonil pesem …« - Urška Krišelj Grubar, Zarja & Jana

Leto izida: 2021

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610160502

Mere izdelka: 21 x 26,5 x 9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Marija Lucija Stupica

Zbirka: Velika slikanica

Knjige istega avtorja

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2023

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše v aprilu 2023.

Poskusno branje: Bratovščina prstana

Poskusno branje: Kako nastajajo čustva

Cici svet

Cici svet

Spletno zatočišče za najmlajše. Z vsakim Cicibanom in Cicidojem nove spletne vsebine!

Menu