Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Drevo in ptica

Drevo in ptica

Andreja Borin

15 jezikovno izbrušenih pesmi Andreje Borin, polnih močnih podob, ki jih je vrhunsko upodobil eden najboljših slovenskih ilustratorjev Peter Škerl.

Čudoviti svet pesniške domišljije Andreje Borin

Na oknu pristala je pisana ptica. Mogoče se vrne. Bilo bi lepo. Vse, kar o njej vem, je tole pero. (Ptica) 

Z dvignjenim repom počasi in fino beli muc je šel mimo: »Pozdrav. Mijav. Že prav, že prav. Tja grem, kjer je pot. In to je povsod.« (Beli muc) 

V dolgočasnem mestu, sivem od sivine, skrit je čudoviti rezervat tišine; zapuščeni vrt, stisnjen med tri bloke, raj za vse sosednje mačke in otroke. (Čudoviti vrt)

Kakor kraljica vseh časov; včeraj, danes, nekoč, ob mraku svoj prestol zasede nje visokost – gospa Noč. (Noč)

Večplastne pesmi Andreje Borin, ki z jezikovnim mojstrstvom majhnim in velikim bralcem pred očmi slikajo čudovite podobe, so izhajale v reviji Ciciban, zadnja leta z izjemnimi podobami Petra Škerla. V tej prekrasni slikaniški zbirki je zbranih petnajst pesniških biserov. 
 

Pesnica, ilustratorka, kustosinja, mojstrica besed

Andreja Borin je prve pesmi napisala že v otroštvu, od najstniških let dalje pa se je veliko posvečala tudi likovnemu ustvarjanju. Z ilustracijami je opremila tudi dve lastni pesniški zbirki. Prvenec V mesto mravlja se odpravlja (Litera) je izdala leta 2009, drugo zbirko Majhen svet (MKZ) pa leta 2011. Pesmi objavlja v Cicibanu, Cicidoju in drugih revijah, vključene pa so tudi v četrto, dopolnjeno pesniško antologijo Sončnica na rami. Zaposlena je v Umetnostni galeriji Maribor kot višja kustosinja na muzejskem oddelku. 
 

Večkrat nagrajeni ilustrator mlajše generacije

Peter Škerl je diplomirani grafični oblikovalec in ilustrator z obširnim ilustratorskim opusom. S posluhom za ilustriranje knjižnih vsebin pri razvijanju svojstvenega likovnega izraza uporablja različne slikarske tehnike in njihove kombinacije. Navdušil nas je z ilustracijami v knjigah, kot so Potepuh in nočna lučka, Butalci, Žogica Nogica, Andrej Nespanec, Živalska farma, Močvirniki … Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, v letu 2012 z najvišjo slovensko nagrado Hinka Smrekarja za ilustracije Močvirnikov. Z njimi je bil leta 2014 uvrščen tudi na mednarodno ilustratorsko razstavo v okviru knjižnega sejma v Bologni. Trikrat je bil nominiran za nagrado ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) in dvakrat za HCCA (Hans Christian Andersen Award).

Leto izida: 2021

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610162995

Mere izdelka: 21 x 26 x 1 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Peter Škerl

Zbirka: Velika slikanica

Priporočamo vam tudi

Lestvica

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino

Preverite seznam najbolje prodajanih knjig za najmlajše junija 2022.

Maček Muri in muca Maca

Pobarvanke mačka Murija in prijateljev

Gremo delat?!

Razveselite otroke z ljubkimi živalskimi prijatelji

Predstavljamo vam nove izdelke Kooks.

Menu