Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

65 dejavnosti montessori za spoznavanje vesolje 1100px

65 dejavnosti montessori za otroke od 6 do 12 let, Vesolje, Osončje in Zemlja

Marie Helene Place

Med 6. in 12. letom želi otrok izvedeti vse o svetu, ki ga obkroža in nad katerim je globoko prevzet. Z eno besedo: to je obdobje, ko otrok preprosto želi vsrkati vse znanje tega sveta.
 

Od 6. leta naprej otrok čuti potrebo po urejanju pojmov, konceptualizaciji in prehodu od konkretnega k abstraktnemu; poglavitno orodje pri tem preskoku je njegova domišljija. Ker ne more vsega (pre)izkusiti v naravi (na primer s prstom slediti obodu Zemlje in tako izmeriti njen obseg), si Zemljine dimenzije predstavlja v duhu s pomočjo znanstvenih dejstev.
Na tej razvojni stopnji otrok želi odkriti in razumeti svet. Postaviti ga je treba v odprto okolje, kjer je v stiku z naravo, kulturo in družbo. Pred nami je neutruden intelektualni raziskovalec, ki hoče vse spoznati in razumeti.

Zbirka vsebuje 65 raznovrstnih dejavnosti, s katerimi bo otrok spoznaval in raziskoval osnovne značilnosti vesolja, Zemlje in Osončja. V uvodu knjige so predstavljeni ključni principi in pristopi k učenju po metodi Montessori v skladu z razvojnimi fazami otroka. Sledijo dejavnosti, ki so tematsko razdeljene na več vsebinskih sklopov: kako sta nastala vesolje in Zemlja. Zemljina zgradba, Zemljino površje, Osončje in njegov položaj v vesolju ter raziskovanje v naravi. 

Leto izida: 2022

Število strani: 224

ISBN/EAN: 9789610157533

Mere izdelka: 14,7 x 20 x 1,4 cm

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Majda Travnik Vode

Zbirka: Montessori

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu