Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Blazno resno o seksu

Desa Muck

Priljubljena poznavalka najstniških src sproščeno in duhovito spregovori o spolnosti: tako o prvih zmenkih kot o prvi menstruaciji, o pisanju ljubezenskih pisem in o zaščiti pred zanositvijo. In to tako, da o spolnosti pove tako rekoč vse, mlade pa odreši zadrege in strahu pred to temo.

Knjiga je uspešno zaživela tudi v radijskem mediju in na gledališkem odru.

Desine »biblije« za najstnike zdaj s prenovljenim besedilom in novimi ilustracijami Mateja de Cecca. Knjiga o vsem, kar morajo najstniki vedeti o seksu. 

»Besede seks nismo dali v naslov knjige le kot finto, s katero bi vas pritegnili k nakupu, potem pa vas do nezavesti morili s poučnimi zgodbicami iz živalskega in rastlinskega sveta. Čisto zares bomo govorili o seksu. In če bomo imeli srečo, draga mularija, vam bodo to knjigo celo prepovedali brati, čeprav upam, da nimate tako moralističnih staršev, kot smo jih imeli mi.«

Fredi in Rožca, sta najboljša prijatelja, ki sta si zelo različna, a si zaupata prav vse. Fredi je v polnem razcvetu, postaven, rastejo mu tudi že prve dlake, medtem ko je Rožca kot vreča krompirja z mozoljastim obrazom. Kakršnokoli malenkostno spremembo v njunem razvoju si takoj sporočita po telefonu. Podobno je tudi z Bibo in Tino. Biba je ena izmed tistih trinajstletnic, ki ima postavo, kot Barbika, popolno pričesko, brezhibno kožo.... Tina, pa majhna, debelušna in za svoja leta zelo poraščena ... A tudi onidve sta nerazdružljivi. In prav z njihovo pomočjo knjiga razkriva skrivnosti odraščanja: zakaj ljudje ne maramo svojega telesa, kaj ponoči sanjajo fantje in kaj dekleta, kako nastanejo otroci, kaj imajo fantje kar dekleta nimajo in obratno, kaj je prava ljubezen, zaljubljenost, zakaj se najstniki tako radi zaljubijo v veliko starejše osebe, kako pritegniti pozornost osebe ki nam je všeč, kdaj je pravi čas za prvi poljub in prvi spolni odnos, kako reči ne in o mnogih stvareh nujno potrebnih za odraščanje.

Knjiga je polna nasvetov, raznolikih primerov in zanimivih testov, ki nas poučijo o marsičem še neznanem.

- Levstikova nagrada 2005
- Priznanje IBBY
- nominacija za Andersenovo nagrado 2006
- Nagrada večernica 1998 za mladinski roman Lažniva Suzi
- Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006

Leto izida: 2010

Število strani: 268

ISBN/EAN: 9789610110491

Mere izdelka: 14 x 19 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Blazno resno o ...

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Prelistajte katalog Cicikluba

Preglejte zanimive bralne novosti.

Menu