Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Svetniki 1100 px

Knjiga opisuje življenja 366 svetnikov ali osebnosti, ki so v postopku beatifikacije ali kanonizacije, ker so pomembno prispevali k dejavnosti krščanstva. Predstavljeni so z vsemi bistvenimi podatki in bogatim slikovnim gradivom. 

En svetnik na dan

Knjiga svetniki je čudovit vodnik skozi leto, v katerega so vključeni znameniti svetniki z vsega sveta, tudi tisti, ki so navedeni v Splošnem rimskem koledarju, Bogoslužnem koledarju za škofije Združenih držav Amerike in Lekcionarju Anglikanske cerkve. Poleg njih so dodane še druge velike osebnosti, med njimi številne iz Pravoslavne cerkve, krajevni in sodobni svetniki. Med njimi so tudi Slovenci Anton Martin Slomšek, Alojzij Grozde in Irenej Friderik Baraga.

Vse, kar ste si želeli vedeti

Knjigo krasijo čudovite ilustracije. Organizirana je po posebnih praznikih svetnikov in opisuje zgodovino, tradicijo in navdih iz življenj in naukov svetnikov v krščanskem kanonu, od svete Apolonije do svete Zite. V knjigi boste našli življenjske zgodbe, službo in beatifikacijo 365 svetnikov, od katerih je vsak čudovito upodobljen s klasičnimi slikami in zgodovinsko ikonografijo. V njej so navedena običajna zavetništva vsakega svetnika, tako da jih lahko bralci pokličejo z molitvami v času težav, bolezni ali izgube. 

Odlomek iz knjige

27. maj – Alojz Grozde

Bil je nezakonski sin matere Marije Grozde in Franca Udovča. Mati se je pozneje poročila in v zakonu rodila še devet Lojzetovih polbratov in polsester. Lojze ni smel živeti z njimi, pač pa je odraščal pri starem očetu in teti Ivanki. Bil je bister in odličen učenec, zato je bil sprejet na klasično gimnazijo v Ljubljani. Vseskozi je bil odličnjak, dejavno je sodeloval pri Marijini kongregaciji in dijaški Katoliški akciji. Bil je športnik, pevec, dobro je igral šah, zlasti pa se je uveljavil na literarnem področju kot pesnik in urednik.

Leto izida: 2023

Število strani: 400

ISBN/EAN: 9789610168539

Mere izdelka: 20,6 x 26,8 x 2,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Klementina Logar

Zbirka: Izven - Poljudna Za Odrasle

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Vas zanimajo naslovi z vrha lestvic?

Uroš Ahčan: Veščina, ki pušča sledi

Voditelji Slovenije

izlet_V

Diši, po morju diši

Kam na izlet? Ponujamo vam odličen predlog.

Menu