Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Repa in krompir

Repa in krompir

Najbolj prizemljena veganska kuharica

Sašo Šketa

Najbolj prizemljena veganska kuharica Saša Šketa prinaša več kot 80 preprostih in preverjenih receptov za dobrote, pripravljene popolnoma na rastlinski osnovi. Med njimi so klasike iz slovenske kulinarike (dušena repa z matevžem, tople kmečke murke, pustni krofi, orehova potica …) pa tudi sodobne dobrote iz lokalnih sezonskih sestavin.

100 % rastlinsko, 100 % okusno

»Velik užitek je, kadar lahko določeno jed pripravim na popolnoma rastlinski osnovi, ne da bi bil pri tem žrtvovan okus,« pravi priljubljeni Sašo Šketa, ki ga radi spremljamo na kuharskih spletnih straneh presno.si in sketa.si ter v TV-oddaji Dobro jutro. Zato nam s svojimi recepti predstavlja preprost način, kako lahko v svoj jedilnik vključimo čim več rastlinsko obarvane prehrane, v njej pa bodo seveda ideje za pestrejši in slastnejši jedilnik našli tudi tisti, ki se v celoti prehranjujejo vegansko. Sam je vegetarijanec že od leta 2000.
 

Lokalne sezonske sestavine

»Med recepti ne boste našli kokosovega olja, ki je priplulo na trgovski ladji iz Indonezije, tudi avokado iz sončne Mehike boste zaman iskali.« Nas pa v duhu zavedanja, da je najboljše tisto živilo, ki ima najkrajšo pot do naše mize, čakajo odlični recepti za jedi iz lokalnih in sezonskih sestavin iz Slovenije in okolice. In to še zdaleč ne le iz »naslovnih junakov«, repe in krompirja, temveč tudi iz zelja, rdeče pese, kolerabe, pastinaka …
 

Dobrote za vse letne čase

Recepti so razvrščeni po letnih časih in rubrikah »Glavne jedi«, »Priročno« in seveda »Sladki trenutki«, saj je Šketa priznan mojster sladic, ki so njegova strast. Spomladi se nam bodo tako denimo cedile sline ob čiliju z zelenjavo, špinačni lazanji s čebulo, koruznem pomfriju iz pečice, veganskih kremnih rezinah … Poleti se bomo razvajali z burgerji z rjavim fižolom, pito s češnjevimi paradižniki, pirinim šmornom s pomarančno karamelo ... Jeseni si bomo privoščili nadevano repo, pisani ričet s pečeno papriko ali jabolčni štrudelj z ingverjem. Pozimi se bomo greli s sarmami z ajdovo kašo in gobami, vegansko wellingtonsko pečenko in buhtlji z marmelado. 
 

80 receptov in veliko koristnih nasvetov

Poleg odličnih receptov nam Sašo Šketa ponuja tudi številne kuharske postopke, nasvete in recepture, ki jih je vedno dobro poznati in imeti pri roki. Znate nadomestiti jajca v jedeh? Pa pripraviti vegansko omako bešamel, vegansko skuto, testo in topljiv sir za pico? Kaj pa vegansko meringo? Neutrudni gurman Sašo Šketa nas vabi: »Ni lepšega kot kuhati v prijetni družbi, obdan z veliko smeha in dobre volje. Tudi vam želim veliko zabave v kuhinji.«

Leto izida: 2021

Število strani: 206

ISBN/EAN: 9789612824952

Mere izdelka: 19,5 x 25 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Priporočamo vam tudi

Dr. Ranko Rajović

Omejevanje igranja videoiger je nujno

Dr. Ranko Rajović pojasnjuje, kako pride do odvisnosti in kako naj starši ukrepamo.

Miha Šalehar s knjigo Pustolovec zmote

Miha Šalehar: Kako preseči mačo kliše

IG TV branje za otroke z Ano Žontar

Ana Žontar Kristanc o branju

Za vso družino

Knjige – najlepša božična darila

Ne razveselijo le, ko jih prejmemo v dar, temveč vsakič, ko se zatopimo vanje.

Menu