Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nagovori tišine

Nagovori tišine

Manca Košir

V sedmi knjigi pisem Manca Košir in njeni rahločutni dopisovalci razmišljajo o tem, kako nas lahko bogati tišina in kaj vse se skriva pod njeno površino … 

Dopisovanje o tišini in njeni vsebini 

Tokratno knjigo epistol Mance Košir je navdihnila ljubezen do tišine. Kajti Manca dobro ve, da je »tišina naše zdravilo, da je tišina naša hrana, da je tišina naše resnično zavetje.« K dialogu je povabila raznovrstne ustvarjalce, vse po vrsti zaljubljence v tišino, in kot ugotavlja v korespondenci z njimi, jih druži tudi posebno občutenje časa, močno zaznavanje narave in ljubezen do poezije. 
 

Mnogotera sporočila knjige Nagovori tišine

V civilizaciji, ki je naravnana na hrup in ropotanje, nam Nagovori tišine govorijo o svetovih, ki jih lahko prepoznamo in doživimo le v tišini. Navdih za knjigo je bil verz mističnega pesnika Dejana Kosa: »Tišina izreka dar, ki jo je izrekel«. 
Ali kot v enem od svojih pisem zapiše Dušan Šarotar: »Bi rekel, da je tišina tisto, od koder prihajamo in kamor se počasi vračamo. Tišina je temelj, na katerega je položen svet.«
 

Manca Košir – neutrudna dopisovalka 

Znana novinarka, publicistka in angažirana intelektualka je avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov in 16 knjig. V okviru leposlovja so pisma njena najpogostejša zvrst. Zbirke pisem, ki so izšle doslej: Ženska pisma, Moški: ženska. Pisma, soavtor D. Jovanovič, Moška pisma, Drugačna razmerja, Darovi minevanja in Človeška ljubezen.
 

Tokratni dopisovalci

Manca Košir si je za knjigo Nagovori tišine dopisovala s slikarko Joni Zakonjšek, pesnikom in pisateljem Dušanom Šarotarjem, arhitektom, filozofom in teologom Robertom Dolinarjem, arhitektom in premišljevalcem Iro Zorkom, režiserjem Tomijem Janežičem ter umetnostno zgodovinarko in prevajalko Vesno Velkovrh Bukilico.

Leto izida: 2022

Število strani: 392

ISBN/EAN: 9789610163848

Mere izdelka: 14,5 x 20,5 x 1 cm

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Spomini in izpovedi

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Poskusno branje: Vse je v redu

Preglejte nekaj strani iz nove knjige oblikovalke Vide Igličar.

Vse je v redu - naslovnica 1100 px
Vida Igličar

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Si upate misliti drugače?

predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

Menu