Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Moje življenje - moja knjiga

Moje življenje – moja knjiga

Veronika Podgoršek

Nova knjiga avtorice uspešnic Ljubezen na terapiji in Ljubezen po ljubezni, uveljavljene psihoterapevtke dr. Veronike Podgoršek, je »delovni zvezek«, s katerim se bolje spoznamo, ugotovimo, kakšni vzorci nas vodijo, potem pa vzamemo stvari v svoje roke in spremenimo življenje na bolje. 

Dovolite si živeti točno tako, kot si želite

»Vsak ima svoje življenje. Dovolite si ga živeti po svojem okusu. Naj bo vredno, da boste lahko ponosni nanj. Da bi, če bi se ponovno rodili, želeli še enkrat živeti točno takšno! To je vaša knjiga, sami jo pišete in pod njo boste podpisali svoje ime.«

Dr. Veronika Podgoršek pravi, da s temi besedami pogosto nagovori udeležence predavanj in pogovorov. Nekaterim vlivajo pogum, druge pa prestrašijo. Spoznanje, da smo konec koncev le sami s sabo, za nikogar ni preprosto in različni odzivi so jo navedli k razmišljanju, da marsikdo ne ve, kako »živeti svoje življenje«. Plod teh razmišljanj je »delovni zvezek« Moje življenje – moja knjiga,  s katerim vas vabi, da napišete svojo knjigo – o tem, kdo ste, k čemu stremite, kaj vas izpolnjuje in kaj straši, česa si še želite in kako bi to lahko dosegli. 
 

Knjigo o sebi potrebujemo, da zaživimo bolje

Zakaj potrebujemo knjigo o sebi? Dr. Veronika Podgoršek v uvodni besedi h knjigi: »Pričakovanja, da moramo biti nenehno učinkoviti in popolni, nas izčrpavajo. Tako nas zaposlujejo, da postajamo le še programirano delovno in instagramsko kolesje. Znotraj tega sebe sicer čutimo, se negujemo, obtožujemo, božamo, krivimo, zadovoljujemo, tolažimo, veselimo in živimo. Večinoma nam celo uspe vzdrževati pozitivno bilanco. Toda pridejo obdobja, ko pozabimo nase, se potlačimo, postavimo na zadnje mesto, igramo nekoga drugega, obnemimo in se prezremo. Takrat smo storilnostno in osebnostno v globokem minusu; nekateri zmorejo le še kak nasmešek za Instagram, da jim ni treba priznati resnice. Namen knjig o samospoznavanju – tudi te, ki jo držite v roki – je, da bolje spoznamo svoj vrtinec samoumevnega, da vanj vnesemo nekaj reda in nadzora in morda celo prevzamemo krmilo. Da ozavestimo, kdo smo, kdo si želimo biti, in nazadnje postanemo znova in ponovno – mi.«
 

Podpora in razlaga na vsakem koraku

Preplet teoretskih spoznanj (podanih na poljuden način, s primeri) in konkretnih vprašanj ter vaj je neprecenljiv za vse, ki želite o »boljšem življenju« ne samo brati, temveč dejansko vzeti vajeti v svoje roke. Pred vsakim sklopom vprašanj boste našli kratko pojasnilo, zakaj je določena tema pomembna in kako vpliva na trenutno stanje.

Začeli boste s spoznavanjem sebe, svojih čustev, potreb in pričakovanj ter nadaljevali z razumevanjem svoje primarne družine, partnerstva in odnosa z otroki. Dotaknili se boste pogleda na okolico in načina, kako vidite sebe prek drugih, ter se spoprijeli s temačnejšimi poglavji svojega življenja in jih sprejeli kot del sebe. Drugi del knjige je namenjen spreminjanju vzorcev. Korak za korakom se boste prepoznavali v različnih življenjskih nazorih in jih spreminjali, se odločali za spremembo in jo uvajali. 
 

Konkretna orodja in metode

V knjigi so vam na voljo orodja, znanje in metode, ki vam bodo pomagali, da sprejmete odločitev in prevzamete nadzor nad svojim življenjem. »Da boste na primer lahko rekli natakarju, da bi pili toplo kokakolo, in potem iz nje izpihali mehurčke … Ali da boste vztrajali v zakonu, ki obstaja le še na papirju, ker ste sami sebi sposobni priznati, da nočete živeti sami.«
 

Priljubljena in uveljavljena avtorica

Veronika Podgoršek je doktorirala iz družinske relacijske terapije v Ljubljani in opravila terapevtsko specializacijo iz objekt-relacijske teorije in prakse v ameriškem Washingtonu. Pohvali se lahko z več kot 15 leti izkušenj; več kot 3000 terapevtskimi obravnavami; več kot 10.000 individualnimi, partnerskimi, družinskimi in supervizorskimi urami; štirimi izjemno branimi strokovnimi knjižnimi uspešnicami (Moje življenje – moja knjiga je že njena peta knjiga), prodanimi v več kot 10.000 izvodih, ter več kot 9000 objavljenimi prispevki, TV- in radijskimi oddajami. Veronika Podgoršek je poročena in ima tri hčerke ter sina. 
 

Poskusno branje

V Dobrih zgodbah preberite odlomek iz priročnika Moje življenje – moja knjiga >
 

Pogovor z dr. Veroniko Podgoršek o izzivih našega časa

Z avtorico smo se na spletnem dogodku, ki se je zgodil 26. 1. 2021, pogovarjali o izzivih, ki jih našemu počutju in odnosom postavlja aktualni čas, ter priložnostih, ki nam jih ponuja.

S pogovorom, ki ga je spodbudila pravkar izdana knjiga Moje življenje - moja knjiga, smo osvetlili pomen poznavanja vzorcev, po katerih delujemo, in prepoznavanja svojih pravih želja, hotenj, hrepenenj, potreb. Izvedeli smo tudi, kako vsa ta spoznanja uporabimo za uvajanje in udejanjanje sprememb, ki nam bodo omogočile srečnejše, uspešnejše in polnejše življenje.

Leto izida: 2021

Število strani: 262

ISBN/EAN: 9789610160281

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,6 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Ogledalo

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Družina Rozman: Živa, Alenka, Lovro
Družina Rozman

»Ponosni smo na štruklje z vijolicam«

Spoznajte prikupno tričlansko družino, ki je v svojo kuhinjo - in dom - povabila naravo.

Lestvica za odrasle - april 2021

Najbolj prodajane knjige za odrasle: april 2021

Lestvica za otroke in mladino: april 2021

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2021

Bi en dim?
Zdravo življenje
Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev
Iz revije Gea

Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev

Pri spopadanju z novo neprijetno resničnostjo si lahko pomagamo z izsledki Richa Divineya, ki uri elitne skupine vojakov.

Menu