Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Eros v ujetništvu

Eros v ujetništvu

Obujanje erotične inteligence

Esther Perel

Pogled na zakonsko zvezo se je v preteklem stoletju močno spremenil. Nekoč je bila stvar ekonomskega dogovora, v sodobnem zahodnem svetu pa temelji na čustvih. Za obilje naših duševnih in duhovnih potreb je nekdaj skrbela »cela vas«, v današnji individualizirani družbi pa glavnino upov polagamo v enega samega, v »pravega«, v izbranca.

Se lahko zveza pod težo takih pričakovanj stre? Ali partnerja, s katerim se zlivamo v eno, v resnici ne izgubimo? Si lahko sploh še želimo tisto, kar že imamo?

Svetovno znana belgijsko-ameriška terapevtka in avtorica Esther Perel erotike ne enači s spolnostjo, temveč z življenjem, z nasprotjem smrti. V svoji vznemirljivi mednarodni uspešnici, polni zanimivih primerov iz lastne dolgoletne prakse, razmišlja, kako ohranjati nekaj na videz paradoksalnega – erotiko, vznemirjenje in živost v ljubeči zvezi, ki naj bi trajala večno. Njen odgovor je nepričakovan – in nenavadno preprost.

"V sodobnem paru je želja v spolnosti nujna, ker je to najpogostejši razlog za obisk pri terapevtu. To ni motnja erekcije ali nezmožnost orgazma, ampak pomanjkanje želje." pravi v videu Esther Perel.
 

Intervju z avtorico

Psihoterapevtka Esther Perel je mojstrica odrskega nastopa. Poslušalcem predava o ljubezni, seksu, intimnosti in nezvestobi.

Intervju najdete v dobrih zgodbah.
 

Članek Si lahko želimo tisto, kar imamo 

Svetovno znana psihoterapevtka Esther Perel s knjigo Eros v ujetništvu spodbuja k odprtemu pogovoru o spolnosti in medsebojni bližini.

Članek najdete v dobrih zgodbah.
 

Esther Perel o poželjenju

Psihoterapevtka in avtorica svetovnih uspešnic Esther Perel (1958) slovi kot eden najbolj pronicljivih in izvirnih strokovnjakov o sodobnih razmerjih. V New Yorku vodi svojo terapevtsko prakso in je organizacijska svetovalka podjetjem Fortune 500 po vsem svetu. Njena znana govora TED sta dosegla že več kot 30 milijonov ogledov, njeni uspešnici Eros v ujetništvu in The State of Affairs (kmalu tudi v slovenščini) pa prevedeni v skoraj 30 jezikov. O avtorici, ki tudi sama govori devet jezikov, boste izvedeli več, če ji sledite na intstagramskem profilu @EstherPerelOfficial ali spletni strani EstherPerel.com, vsekakor pa prisluhnite tudi njenima odličnima terapevtskima podkastoma Where Should We Begin in How’s Work.

 

»Vsi ti boječi, včasih obupani, potrti in celo besni ljudje se zatečejo v njeno ordinacijo v želji, da bi jim pomagala, pri čemer še zdaleč ne pogrešajo le seksa, temveč tudi občutek povezanosti, igrivosti in preporoda, ki jim ga seks omogoča. Vsem tem je Esther Perel tudi namenila svoje pisanje v knjigi Eros v ujetništvu.« - Cosmopolitan

»Perelova je prepričana, da imamo lahko tudi v dolgotrajni zvezi tako ljubezen kot poželenje. Težava je še v tem, pravi, da smo do sebe postali preveč zahtevni in smo pozabili na preproste in pomembne reči.« - Delo

»Knjiga, ki vas bo predramila, vas vzpodbudila, da boste z drugega zornega kota pogledali na svojo partnersko zvezo, in vam gotovo pomagala, da boste drug drugega zmogli videti drugače.« - Govori.se

Leto izida: 2020

Število strani: 232

ISBN/EAN: 9789610158998

Mere izdelka: 15,8 x 23 x 1,6 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Polona Mertelj

Zbirka: Esenca

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Vas zanimajo naslovi z vrha lestvic?

Uroš Ahčan: Veščina, ki pušča sledi

Voditelji Slovenije

izlet_V

Diši, po morju diši

Kam na izlet? Ponujamo vam odličen predlog.

Menu