Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Brezčasna potepanja

Brezčasna potepanja: zemlja, voda, zrak, ogenj

Željko Kozinc

Raziskujte in opazujte nedotaknjene kotičke slovenske narave z enim najbolj priljubljenih avtorjem pohodniških priročnikov pri nas, Željkom Kozincem. 

Vodil vas bo mimo zdravilnih in poskočnih voda, skozi zgodbe najlepših slovenskih gozdov in vrhov, do osupljivih razgledov in orjaških dreves …
 

50 izletov po skritih kotičkih Slovenije

Željko Kozinc je v tokratnem vodniku zbral in popisal kar 50 različnih izletov po skritih kotičkih naše dežele. Pred vami je pregleden in jasen vodnik - opremljen z zemljevidi, fotografijami in napotki za dostop - ki pa mu seveda ne manjka poetičnega zanosa in bogatega literarnega jezika. V knjigi nas Kozinc z darom odličnega opazovalca in pronicljivega misleca vodi stran od turistične gneče – vabi nas v središča neokrnjene narave, da prisluhnemo globokemu šumenju iz zemeljskih globin in si umijemo obraz z zdravilno vodo.
 

Zemlja je pripadnost, voda je ljubezen

Avtor je vsakega izmed izletov povezal z enim izmed štirih naravnih elementov: zemlja, zrak, voda in ogenj. Voda vas predstavi posebnežu med bohinjskimi slapovi, je ljubezen in neslišno srce naše dežele. Zrak simbolizira brezčasno zgodovino, katere ostanke najdemo povsod, tudi v na videz nedotaknjeni naravi. Zemlja je pripadnost, stanovitna nam daje občutek varnosti in prijetne domačnosti. Ogenj pomeni rast – osupljivih dreves v kočevskem Rogu, gozdov, ki jih ima Slovenija v izobilju. 
 

Za objem Kraljice Roga je potrebnih vsaj četvero odraslih ljudi

Avtor vas bo z doživetimi opisi nadarjenega pisca dobesedno prestavil v središče neokrnjene narave. Navdušil vas bo z zgodovinskimi dejstvi, ki nedotaknjeno naravo povezujejo s človekom, poetičnimi primerjavami skozi katere živo slika prizore iz narave, in podrobnostmi, ki jih opazi samo oko zanesenega in izkušenega popotnika. Tako kot vsi doslej, je tudi ta njegov vodnik - poezija za romantike, proza za potohodce in drama za avanturiste. 
 

Daleč od turistične gneče, v središče neokrnjene narave … k samemu sebi

Novinar, publicist, filmski scenarist, pisatelj in neustavljiv popotnik Željko Kozinc je eden najbolj priljubljenih in znanih avtorjev pohodniških priročnikov pri nas. Njegovi izleti, doživeti z dušo in telesom, so popisani z strastjo avanturista in bogatim literarnim jezikom romantika. Radovednost in ljubezen do neodkrite narave Kozinca ženeta izven ustaljenih poti, skozi skrite jase in gozdove, k slapovom, mimo planjav … do samega sebe. 

»Vsaj v eni stvari smo si Slovenci enotni: nikoli ne podvomimo o lepoti svoje države. Verujemo, da narava »v potrtih prsih up budi«, poraja prerojene misli, čustva, intuicije in čutenja, te štiri osnovne elemente človekove zavesti.«

Leto izida: 2022

Število strani: 240

ISBN/EAN: 9789610164722

Mere izdelka: 16,4 x 24,5 x 1,7 cm

Vezava: Broširana

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

Voditelji Slovenije

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Spoznajte umetniška dela slovenskih ilustratorjev in ilustratork, ki vam lahko polepšajo vsakdanjik.

Menu