Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Knjiga vtisov 1100 px

Knjiga vtisov

Slavoljub Stanković

Knjiga vtisov je izjemen knjižni projekt dveh izjemnih beograjskih kreativcev.

Prvi je dolgoletni marketinški direktor, avtor filmskih in televizijskih scenarijev, romanov ter neštetih reklamnih kampanj. Drugi je oblikovalec, vizualni umetnik, pisatelj, redni TED-x predavatelj, gostujoči profesor na SVA v New Yorku, ki je podpisan pod projekte, ki so prejeli več kot 300 mednarodnih nagrad. 

Mojstra besede in ilustracije domiselno pripovedujeta o življenju in o sebi

Knjiga vtisov govori o življenju okoli nas in o življenju v nas. Ne ukazuje in ne pridiga, ne postavlja zadnjih vprašanj in ne daje končnih odgovorov, dobrohotno se nasmiha našim vrlinam in napakam. Napisana in narisana je za tiste, ki hodijo mimo sveta, za tiste, ki so dovolj pogumni, da jih je strah, in dovolj pošteni, da priznajo, da niso ne popolni ne dokončani ... 

Kratko in krasno zapisal Slavoljub Stanković 

Avtor knjige Slavoljub Stanković je diplomiral iz filozofije na Filozofski fakulteti Univerze v Beogradu. Marketinški direktor in avtor neštetih reklamnih kampanj. Avtor romanov The Box (prva izdaja leta 2007, druga in dopolnjena leta 2019), Split (2010, prevod v slovenščino Urban Vovk, 2012), Čarobnjak Dandruf i Izgubljena knjiga (2014) in Prvaci sveta/Prvaci svijeta (2014) ter filmskih in televizijskih scenarijev. Živi in dela v Beogradu.

Bistroumno upodobil Slavimir Stojanović

Beograjski oblikovalec, vizualni umetnik, pisatelj in profesor. Njegovi projekti so osvojili več kot 300 mednarodnih nagrad in so (bili) predstavljeni v revijah, publikacijah, galerijah in muzejih. Njegovo delo je uvrščeno tudi v enciklopedijsko Taschnovo izdajo Zgodovina grafičnega oblikovanja (od leta 1960 do danes). Prejemnik nagrade za življenjsko delo Združenja za tržne komunikacije Srbije. Avtor dveh nagrajenih ilustriranih knjig za otroke iz serije Avanture Singi Lumbe in več romanov – prvenec Devet je doživel že 14 izdaj. Ustanovitelj lifestyle znamke Futro. Redni TEDx-predavatelj, gostujoči profesor na SVA v New Yorku in profesor na beograjski Fakulteti za uporabne umetnosti.

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Leto izida: 2022

Število strani: 112

ISBN/EAN: 9789610166092

Mere izdelka: 16 x 21,3 x 1,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Slavimir Stojanović

Urednik: Andrej Ilc

Prevajalec: Đurđa Strsoglavec

Zbirka: Izven - Prevodna

Priporočamo vam tudi

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Ideje za praznično obdarovanje

Čarobna darila za najmlajše

Poskusno branje

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu