Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Tvojih nog se dotikam v senci

In druge neobjavljene pesmi

Pablo Neruda

Leta 2014 so odkrili do zdaj še neznane pesmi slovitega čilskega pesnika Pabla Nerude. Vsa ta leta so bile s kupi drugih dokumentov stlačene v škatle rokopisov, datirati pa jih je mogoče v obdobje, ki sega od začetka petdesetih let dvajsetega stoletja pa vse do pesnikove smrti.

Gre za več tisoč verzov, v katerih srečamo vse velike teme Nerudove poezije: ljubezen, pokrajine njegove domovine, svet in stvari, ki ga napolnjujejo, potovanja, vloga pesnika, človeška odgovornost in ubesedovanje lastnega jaza. Pričajo o neizčrpni vitalnosti tega neverjetnega pesnika.

Pablo Neruda (1904–1973), s pravim imenom Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto, je bil čilski pesnik in diplomat. Kolumbijski pisatelj Gabriel García Márquez ga je nekoč oklical za »največjega pesnika 20. stoletja«. Leta 1971 je za svoje delo prejel Nobelovo nagrado, ki jo je Nobelov odbor zaradi pesnikovih komunističnih prepričanj vztrajno zavračal.

»V tokratni izdaji torej najdemo vse značilne teme avtorjevega opusa, od raznolikih vsakdanjih opisov, ki so jim dodane bolj konkretne stvari in dogodki, vloga pesnika in človekova odgovornost, vse skupaj pa nagrajuje splošna lirična senzibilnost.« - Aljaž Koprivnikar, MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Leto izida: 2018

Število strani: 96

ISBN/EAN: 9789612821449

Mere izdelka: 20,7 x 14,7

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Veronika Dintinjana, Christi Dintinjana

Priporočamo vam tudi

Dobre zgodbe

Najboljše knjige o vzgoji otrok

Starši, preverite seznam knjig, ki vam bodo pomagale opravljati najpomembnejši poklic na svetu.

Sapramiška

Kateri pravljični junak si?

Poskusna zvočnica: Sapramiška

Knjižni predlogi za malčke

Knjige za navihane otroke

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu