Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nihče nikogar ne spozna_naslovnica 1100 px

Nihče nikogar ne spozna

Katarina Gomboc Čeh

Nihče nikogar ne spozna spremlja leto življenja študentke antropologije Maše, ki v politično napetem času begunske krize doživlja vse večjo razpetost med konservativnimi vrednotami svoje družine in kompleksnim svetom. 

Slovenska Sally Rooney?

Prvi bralci so roman razglasili za ‘slovensko Sally Rooney’, vendar se izza identitetnih vprašanj razkriva tudi zgodba slovenske razklanosti, prvič skozi pogled generacije, ki bi ta nasprotja lahko že presegla.

Glasba, ljubezen in begunska kriza

Enaindvajsetletno Mašo, študentko antropologije, poleg sanjarjenja ob glasbi Lane Del Rey zaposluje petje v ženskem pevskem zboru, njenega prijatelja Maksa pa delo z begunci, ki na pragu begunske krize vse bolj preplavljajo Evropo. Maša je v Maksa, ki ga pozna od malih nog, skrivaj zaljubljena, a kaj za njun odnos pomeni to, da so prijateljstvo njunih staršev končali različni pogledi na slovensko politično preteklost in prihodnost? 

Kako dobro poznamo »svoje« ljudi?

Maša se znajde v vrtincu intimnih odnosov in situacij, skozi katere bo morala razstaviti in ponovno sestaviti svojo identiteto. Njena zgodba se razvija v tesni prepletenosti z glasbo ter skozi najrazličnejše človeške obrede, v katerih ob prebujanju njenega antropološkega čuta ugleda skrite drobce, ki še dodatno razblinijo njeno predstavo o svetu ter vseh tistih, za katere je bila prepričana, da jih zares pozna.

O avtorju

Katarina Gomboc Čeh (1993) je pesnica, pisateljica in jezikoslovka. Izdala je dve pesniški zbirki, Negotovosti navkljub (JSKD, 2018) in slovensko-italijansko Naselili smo se v tkanine/Ci siamo insediati nei tessuti (Robida, 2020). Nihče nikogar ne spozna je njen prvi roman.

Leto izida: 2024

Število strani: 352

ISBN/EAN: 9789612826239

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Urednik: Andrej Blatnik

Zbirka: Cz: Izvirno leposlovje

Priporočamo vam tudi

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

Najbolj prodajane knjige za odrasle: marec 2024

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: marec 2024

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Voditelji Slovenije

Veliko spomladansko znižanje_795x795

Veliko spomladansko znižanje

Preverite pester izbor odličnih knjig in papirniških izdelkov po izjemno ugodnih cenah!

Menu