Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Morska molitev

Khaled Hosseini

Leta 2016 je v Sredozemskem morju utonilo ali izginilo 4176 ljudi – 11 vsak dan. Med njimi tudi otroci. Potem ko so njihovo otroštvo zaznamovale bombe, izgube bližnjih in lakota, je upanje na srečno in varno prihodnost utonilo skupaj z njimi, še preden so stopili na varna tla.

Leto poprej je bil med njimi tudi Alan Kurdi. Ganljiva podoba mrtvega triletnika na morski obali je pretresla svet in navdihnila Khaleda Hosseinija, ambasadorja dobre volje za UNHCR, Urad visokega komisariata Združenih narodov za begunce, ter avtorja uspešnic Tek za zmajem, Tisoč veličastnih sonc in V gorah odzvanja, in nastala je ganljiva ilustrirana knjiga, v kateri oče na predvečer nepredvidljivega potovanja nagovarja svojega sinka.

Dohodki od prodaje Morske molitve bodo šli Fundaciji Khaleda Hosseinija in organizaciji UNHCR, Uradu Visokega komisariata Združenih narodov za begunce, za finančno pomoč pri reševanju življenj in grajenju boljše prihodnosti za begunce po vsem svetu.

»Knjižica nosi predvsem globoko humanistično sporočilo. Literarno noto ji ob preprostih, nežnih, tihih, a hkrati še kako glasnih pesniškopripovednih stihih, ki zarezujejo do bolečine in kličejo po nujni preobrazbi sveta, nedvomno daje tudi vsakokratna bolj ali manj uspela prevodna dimenzija.« - Jasna Lasja, Ženska

Leto izida: 2018

Število strani: 48

ISBN/EAN: 9789610153238

Mere izdelka: 24,5 x 16,1

Vezava: Trda

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Radojka Manfreda Modic

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Toon Tellegen: Jež in samotni občutek. Ilustracija: Ana Zavadlav
Jež in samotni občutek

Vsi smo jež

Urednik leposlovja Andrej Ilc o opusu nizozemskega pisatelja Toona Tellegena

Murakami Uboj komturja (poskusno-branje)

Poskusno branje: Uboj komturja

Knjižni seznam za branje v karanteni

Ideje za branje v karanteni

Iben Dissing Sandahl
Vabimo vas

Spletni pogovor z Iben Dissing Sandahl

Vabimo vas na pogovor s priznano strokovnjakinjo za vzgojo, avtorico knjige Igra po dansko

Menu