Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Človeške stvari

Človeške stvari

Karine Tuil

Življenje Farelovih je udobno in varno. Jean je znan politični novinar, Claire vplivna feministka, njun sin Alexandre obiskuje elitno ameriško univerzo. Mila je plašna in tiha najstnica, strogo vzgojena in nevajena druženja z vrstniki. Nenadoma pa njihova življenja pretrese škandal … 

Na zatožni klopi se znajde Alexandre: Mila ga obtožuje posilstva. Staro resničnost čez noč zamenja nova, razmerja moči se porušijo, prihodnost je naenkrat črna luknja.

Uveljavljena francoska pisateljica Karine Tuil v nagrajenem romanu o uničujočih posledicah spolnega škandala, zlorabi moči in vplivu družbenih omrežij zareže v sivo cono spolnih odnosov in vas postavi v središče sodnega procesa. Komu boste verjeli?
 

Urednica Darja Marinšek o knjigi Človeške stvari

»Karine Tuil v romanu ne zavzame nobenega stališča, to prepušča bralcu, ki naj se postavi v vlogo porotnika. Odločila se je za pisanje s perspektive osumljenca in njegove družine, saj meni, da ti navadno ne pridejo do besede, poleg tega so tarča (javnega) sramotenja in linča. Pri tem ne relativizira resnosti zavržnih dejanj, temveč opozarja, da ni vse črno-belo, medtem ko naj bi gibanje Me Too po njenem mnenju v takšnih primerih zahtevalo jasno opredelitev.« – delo.si

Leto izida: 2021

Število strani: 352

ISBN/EAN: 9789610162841

Mere izdelka: 14,8x 20,8 x 2,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Janina Kos

Zbirka: Kapučino

Priporočamo vam tudi

Dobre zgodbe

Najboljše knjige o vzgoji otrok

Starši, preverite seznam knjig, ki vam bodo pomagale opravljati najpomembnejši poklic na svetu.

Poskusna zvočnica: Sapramiška

Sapramiška

Kateri pravljični junak si?

Knjižni predlogi za malčke

Knjige za navihane otroke

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu