Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Čebelja družina

Čebelja družina

Anja Mugerli

Rdeča nit sedmih zgodb so obredi oziroma stari običaji, značilni za slovensko kulturo, ki pa so prestavljeni v drug kontekst ali drug, sodoben čas, kjer pridobijo novo vlogo in podobo.

Evropska nagrada za književnost (EUPL) za leto 2021

V ospredju je tematika družine, bodisi neuresničene (Jabolkosnedka), bodisi združene in nato ločene zaradi življenjskih okoliščin (Rdeči petelin), bodisi takšne, ki bi lahko v drugačnih okoliščinah postala resnična (Čebelja družina). Z izjemo ene, ki daje zbirki naslov in se dogaja v določenem obdobju v zgodovini, se vse zgodbe dogajajo v sedanjem času, hkrati pa zaradi obredov in atmosfere učinkujejo brezčasno. Anja Mugerli nas z jezikovno virtuoznostjo vplete v svet, ki ga ne poznamo, pa čeprav v njem živimo. V njem nenehoma prehajamo meje, jezikovne, kulturne, politične, geografske, pa tudi tiste med resničnostjo in nezavednim.
 

Avtorica Anja Mugerli predstavlja zbirko

Anja Mugerli (1984) je diplomirala iz slovenistike in magistrirala iz uprizoritvenih študij in kreativnega pisanja. Objavila je zbirko kratkih zgodb Zeleni fotelj (2015) in roman Spovin (2017).

»Vraže, bajeslovna bitja od krivopete do kurenta, stare tradicije od čebelarstva do gozdarstva, stari obredi od poročnih do pogrebnih dajejo zgodbam zgolj zunanji okvir, v globini pa pisateljica znova raziskuje medosebne odnose, njeni liki se soočajo s željami, strahovi in demoni. Ločnica med resničnim in izmišljenim je pogosto zabrisana in v tem magičnem spoju domišljijskega in otipljivega se rojevajo tankočutni uvidi v človekovo pristno naravo.« – Briški časnik

Leto izida: 2021

Število strani: 144

ISBN/EAN: 9789612824662

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

Najbolj prodajane knjige za odrasle: marec 2024

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: marec 2024

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Voditelji Slovenije

Veliko spomladansko znižanje_795x795

Veliko spomladansko znižanje

Preverite pester izbor odličnih knjig in papirniških izdelkov po izjemno ugodnih cenah!

Menu