Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Blagor srečnim

Blagor srečnim

Yasmina Reza

Francoska pisateljica in dramatičarka Yasmina Reza, mojstrska poznavalka človeškega značaja, v kolažu enaindvajsetih vinjet ustvari prepričljiv in zabaven portret medosebne človeške odtujenosti in bližine. 

Neumno je misliti, da čustva zbližujejo, prav nasprotno, med bitji ustvarjajo distanco, se zapiše enemu junakov tega literarnega omnibusa. Nekateri zagrenjeni, drugi ranljivi, tretji otožni, vsi skupaj pa zabavno zmotljivi, se v duhu melanholične komedije stapljajo v pestro sliko človeške bivanjske izkušnje.
 
Yasmina Reza, ki se je tako doma kot po svetu primarno proslavila s svojimi dramskimi deli (Art, Bog masakra, Tri verzije življenja ipd.), se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja tudi v novelistiki in je za svoj drugi roman Babilon leta 2016 prejela ugledno Renaudotovo nagrado.
 

Prevajalka Janina Kos o romanu Blagor srečnim

»Človeški odnosi so bili vedno vse prej kot preprosti, so čustveni, smešni in polni nesporazumov, zaradi česar je ta omnibus hkrati zabavno branje in povod za tehten premislek.« – Nedelo

»Nestrpni, potrpežljivi, zmotljivi, ranljivi, otožni, odštekano prismuknjeni so njeni liki, ki vsak po svoje iščejo ravnotežje, a v glavnem ne najdejo tako iskane lahkosti bivanja. Odigravajo odnose, kot jih odigravamo bralci. Zgodi se jim življenje, ki ga avtorica zna ubesesditi.«  – Jana

Leto izida: 2021

Število strani: 192

ISBN/EAN: 9789610163152

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Janina Kos

Zbirka: Roman

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Igor Štiks o romanu W

Njegov pisateljski moto je: Piši samo, kadar moraš. O čem piše in zakaj?

W 1100 px
Igor Štiks

Poskusna zvočnica: Kako izgoreti

Poskusno branje: Knjiga vtisov

Preberite odlomke iz knjižnih uspešnic

Pravljice za otroke in odrasle

Dobre zgodbe

Lestvica 10 najbolj prodajanih knjig v letu 2022

Preverite seznam knjig, ki ste jih najraje prebirali lansko leto.

Menu