Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Za posebne dni naslovnica 1100 px

Slavka Ilich, avtorica več priljubljenih kuharskih knjig in dolgoletna sodelavka Odprte kuhinje, je v knjigi Za posebne dni zbrala družinske recepte za izvrstne praznične jedi iz preprostih, dostopnih sestavin, najraje svežih in okoliških. 

Veselimo se praznikov, praznujmo z jedmi

Vsak dan je lahko poseben. Ko se razveselimo nepričakovanega obiska, praznujemo rojstni dan, začetek šolskih počitnic ali ker je čas za naš najljubši praznik v letu – naj bo to pustovanje, velika noč, martinovanje, božič … Z izvirnimi, a nezapletenimi kulinaričnimi idejami Slavke Ilich boste zagotovo obogatili osebna in skupna slavja od prvega do zadnjega dne v letu. 

Več kot 100 receptov

Pripravite dobrote, ki bodo razveselile vas in vaše najbližje. Jedi po Slavkinih receptih boste pripravili na hitro, lahko tudi vnaprej. Zanje ne boste segli globoko v žep, poleg tega so zdrave, zaradi česar se boste po njih počutili dobro.

Praznične dobrote in ideje za vse leto

Za martinovo pripravite martinovo pojedino z dvema prilogama, v veselem decembru se lotite peke parkljev, miklavževe pite, novoletne zvezde in pripravite odlično silvestrsko večerjo s prekajeno postrvjo in malo drugačno smrečico. Za pusta se vedno priležejo domači flancati, za veliko noč poskusite šunko v rženem kruhu, med prazniki in kar tako pa pripravite kakšne dobrote tudi, ko nič ne praznujete, se pa želite malo pocrkljati z dobro in zdravo domačo hrano. 

Za vse generacije. Iz roda v rod

Jedi, ki so v kuharski knjigi Za posebne dni predstavljene s čudovitimi barvnimi fotografijami, vabijo k ustvarjalnemu sodelovanju tudi najmlajše. Tako bo tradicija skupnih praznovanj in užitkov ob dobrih jedeh, ki si jih privoščimo skupaj z družino in prijatelji živela naprej in iz roda v rod. 

O avtorici

Slavka Ilich je dolgoletna sodelavka priljubljene Nedelove priloge Odprta kuhinja, z najvišjo naklado med tovrstnimi izdajami, je doslej objavila tri knjige: Po praznikih diši (2007), Paradižniki z mojega vrta (2010) in Doma je vsak dan lep (2011).

»Res je lepo in še dobro povrhu.« 
Karina Cunder Reščič, urednica Odprte kuhinje
 

Leto izida: 2022

Število strani: 208

ISBN/EAN: 9789612825539

Mere izdelka: 20,3 x 25,8 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Urednik: Nina Žitko Pucer

Zbirka: Cz: Kuharice

Priporočamo vam tudi

Poskusno branje: Vse je v redu

Preglejte nekaj strani iz nove knjige oblikovalke Vide Igličar.

Vse je v redu - naslovnica 1100 px
Vida Igličar

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Si upate misliti drugače?

predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

Menu