Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Obscuritas 1100 px

Obscuritas

David Lagercrantz

David Lagercrantz, eden najpomembnejših piscev kriminalnih romanov zadnjega desetletja, se vrača s prvim delom nove kriminalne serije o neprekosljivem raziskovalnem tandemu Rekke/Vargas.

Ona je racionalna, on bipolaren

Hans Rekke, strokovnjak za kriminalne profile, sijajen psiholog in aristokrat s povezavami na visokih položajih, in Micaela Vargas, mlada policistka čilskih korenin, ki dobro pozna stockholmsko podzemlje, bosta združila moči v primeru, kjer ni nič, kot se zdi. 

Nič se ne izide po pričakovanjih

Stockholm, 2003. Po nogometni tekmi do smrti pretepejo sodnika afganistanskih korenin. Umora osumijo Giuseppeja Costo, človeka hitre jeze in očeta enega od nogometašev. Dokazi se zdijo trdni, vendar Costa ne prizna zločina. Policijski načelnik zato za pomoč zaprosi profesorja Hansa Rekkeja, mednarodno priznanega strokovnjaka za tehnike zasliševanja. Če kdo lahko zlomi Costo, je to on.

O avtorju

Švedski pisatelj David Lagercrantz je sprva kot novinar pokrival črno kroniko, potem pa je napisal tri biografije, med njimi tudi tisto o nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću. Leta 2013 je sprejel ponudbo za pisanje četrte knjige iz slovite serije Milenium Stiega Larssona, Dekle v pajkovi mreži. Po njenem uspehu sta sledili še nadaljevanji Dekle, ki je iskalo pravico in Dekle, ki je živelo dvakrat. Zdaj je zasnoval svojo trilogijo Rekke/Vargas in pravice za prvo knjigo Obscuritas prodal v več kot 20 držav.

Leto izida: 2023

Število strani: 392

ISBN/EAN: 9789610168423

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 3,2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Petra Piber

Zbirka: Krimi

Priporočamo vam tudi

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Si upate misliti drugače?

Poskusno branje: Vse je v redu

Najbolj prodajane knjige za odrasle: januar 2024

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: januar 2024

Katalog svet knjige-januar 2024

Svet knjige praznuje zlati jubilej!

Prelistajte aktualni katalog

Menu