Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Spletni pogovor z Erico Johnson Debeljak

Ob izidu nove knjige Devica, kraljica, vdova, prasica

Lokacija: Splet
Datum dogodka: do 19:00

Erica Johnson Debeljak v novi knjigi piše o soočenju z nenadno smrtjo svojega moža, o bolečini, občutkih nemoči, zmedenosti, jeze in drugih čustvih, v katera jo je pahnilo žalovanje … in ne nazadnje o tem, kako spet začne prevzemati nadzor nad svojim življenjem, ga sestavljati na novo. Knjiga tako ne govori le o žalovanju, ampak tudi o opolnomočenju.

Tudi v današnjem času je še veliko področij življenja stigmatiziranih in tabuiziranih, med njimi smrt, žalovanje, bolečina … Erica Johnson Debeljak, ki se je pred petimi leti intimno, a tudi na očeh javnosti soočila z nenadno izgubo svojega moža, pesnika in pisatelja Aleša Debeljaka, se v knjigi Devica, kraljica, vdova, prasica neustrašno sooči s tabuji smrti in vdovstva. Svoje spomine in osebne izkušnje ves čas prepleta z antropološko analizo vdov iz različnih kultur in zgodovinskih obdobjih. In nam, kot je zapisala Slavenka Drakulić, »ponuja poučno, a obenem srhljivo spoznanje, kako malo se je vloga vdove spremenila v zadnjih tisoč letih«.

V sodelovanju z Vodnikovo domačijo smo pripravili pogovor z Erico Johnson Debeljak, ki ga boste lahko spremljali 8. marca 2021 ob 18. uri. Z avtorico se bo pogovarjala voditeljica in novinarka Ksenija Horvat.

Pogovor bo potekal na Facebook profilu Vodnikove domačije in  našem Youtube kanalu.
 

Oglejte si vabilo avtorice

 

IG TV Vida Igličar
Vida Igličar

»100 dni za majhne zmage«

Ilustratorka, oblikovalka in avtorica o izgubi, poti iz izgorelosti in knjigi 100 dni za boljšo mene

Ker otroci potrebujejo pravljice

Navidezno zreli ali postaršeni otroci 

Navidezno zreli ali »postaršeni« otroci 

Iben Dissing Sandahl
Vabimo vas

Spletni pogovor z Iben Dissing Sandahl

Vabimo vas na pogovor s priznano strokovnjakinjo za vzgojo, avtorico knjige Igra po dansko

Menu