Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Predstavitev novosti otroškega leposlovja

Sveženj izvirnih novosti otroškega leposlovja Mladinske knjige

Datum dogodka: do 12:00

Pri Mladinski knjigi bomo v družbi ustvarjalcev predstavili nove izdaje izvirnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja.

Bambi, brezčasno pripoved o Bambijevem življenju avstrijskega pisatelja Felixa Saltna, so otroci po vsem svetu poznali po Disneyjevi idealizirani filmski priredbi. Pri nas smo ga lahko brali v prevodu Kristine Brenkove z ilustracijami Ančke Gošnik Godec, zdaj pa se nam bo večplastna zgodba, ki ni namenjena najmlajšim otrokom, odstrla v novem prevodu Urške P. Černe. Čudovite ilustracije so delo Alenke Sottler.

V didaktični slikanici Polžek Oli svetuje avtorice Martine Peštaj s predgovorom dr. Katje Košir je devetnajst zgodb, ki opisujejo prizore iz vsakdanjega življenja. Polžka Olija in njegove dogodivščine je upodobila ilustratorka Ana Košir.

Iz revij Ciciban in Cicido so se v knjigo prelile pesmice za najmlajše Cvetke Sokolov z naslovom Moje hiške. Knjiga je tudi svojevrstna antologija slovenske ilustracije, saj v njej najdemo ilustracije Suzi Bricelj, Mojce Cerjak, Danijela Demšarja, Marjance Jemec Božič, Anke Kočevar, Maše Kozjek, Polone Lovšin, Jelke Reichman, Alenke Sottler, Petra Škerl, Ane Zavadlav

Predstavljamo tudi Kuharico Uharico, legendarno glasbeno kuharica Svetlane Makarovič, ki je prvič izšla pri Založbi kaset in plošč RTV SLO leta 1986, zdaj pa je končno zaživela še v slikanici z ilustracijami Igorja Šinkovca

Ptice so poetična slikanica zakoncev Germana in Albertine Zulla ‒ ta je leta 2020 prejela prestižno nagrado Hansa Christiana Andersena. Za prevod v slovenščino je poskrbela Suzana Koncut.

Prisrčno vabljeni!
 

Kolekcija ilustratork Stupica

Kolekcija ilustratork Stupica

V trgovinah Mladinske knjige najdete kolekcijo izdelkov z motivi treh generacij izjemnih ilustratork, ki v naš vsakdan vnašajo pridih pravljičnosti.

Drobna darila za Miklavža

Drobna darila za božič

Iščete ideje za prikupna darila, s katerimi boste razveselili najmlajše? Pridite k nam, zagotovo boste našli tisto, kar iščete.

Podarite znanje, navdih in izbiro

Darilni boni Mladinske knjige

Darilni boni so najboljša ideja za darilo, saj lahko obdarovanec sam izbira med barvito in pestro ponudbo.

Menu