Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Predstavitev leposlovnih novosti Mladinske knjige

Predstavitev štirih prevodnih leposlovnih del iz zbirk Roman in Kapučino

Datum dogodka: do 12:00

Prvi pomladni dan bomo v Mladinski knjigi zaznamovali s predstavitvijo štirih prevodnih leposlovnih del, ki so v zbirkah Roman in Kapučino izšla v uredništvu dr. Darje Marinšek.

Knjiga Emily Edwards Čreda, ki je v prevodu Nataše Müller pravkar prišla med slovenske bralce, je aktualen in napet roman o tanki meji med svo¬bodno izbiro in družbeno odgovornostjo. Roman, ki je ob izidu osvojil britanske bralce, nam razkriva, da ima vsaka zgodba svojo resnico.  

V zbirki Roman se s knjigo Voda v jezeru ni nikoli sladka predstavlja italijanska pisateljica Giulia Caminito. Avtorica je z njo osvojila prestižno nagrado campiello, bralci pa so jo izbrali za najboljši italijanski roman. Knjigo, ki govori o brezizhodnosti mladih generacij italijanskega podeželja, je prevedla Daša Perme Jurjavčič.

V isti zbirki je izšel tudi roman Klavčev Prehod ameriškega klasika Johna Williamsa, ki ga je prevedla Breda Biščak. Kot v svojih drugih delih, Williams tudi tukaj izhaja iz konflikta med človekovimi mladostnimi ideali in trpkimi spoznanji zrelih let. V tej knjigi se zoperstavi stereotipom o opevanem Divjem zahodu.

Posebne pozornosti bo deležna tudi knjiga Kako je umrl Vivek Oji, pod katero se podpisuje Akwaeke Emezi, ki velja za eno najpomembnejših imen sodobne književnosti. Knjigo, ki prinaša zgodbo o sprejemanju drugačnosti, o pomenu varnega doma in o ceni, ki jo morajo nekateri plačati, če želijo biti to, kar so, je prevedla Katja Zakrajšek

Ob tej priložnosti vas bomo seznanili še z obiskom francoskega pisatelja Davida Diopa, ki je bil za knjigo Več kot brat (v prevodu Janine Kos je pri Mladinski knjigi izšla leta 2020), nagrajen z mednarodnim bookerjem in Goncourtovo nagrado Slovenije. Pisatelj bo v Sloveniji gostoval 20. in 21. aprila.

Vljudno vabljeni.

Čreda
Emily Edwards

Voda v jezeru ni nikoli sladka
Giulia Caminito

Klavčev Prehod
John Williams

Kako je umrl Vivek Oji
Akwaeke Emezi

Navdihovalci - z leve proti desni: David Zupančič, Kristijan Musek Lešnik, Tina Bončina, Jelka Reichman, Urška Fartelj, Zvezdana Mlakar, Ljubica Marjanovič Umek, Andrej Blatnik, Bruno Šimleša

Premierno v Sloveniji: Navdihovalci

Najboljši. Najbolj priljubljeni. Strastni in navdihujoči. Mojstri svojega področja. Jim boste prisluhnili?

70 let znamenite zbirke za otroke Čebelica

Visoki jubilej naše najstarejše slikaniške zbirke praznujemo s sedmimi novimi čebelicami.

Elin Cullhed: Tema Evforije je krhkost materinstva

S švedsko pisateljico o Sylvii Plath, materinstvu in literarnem ustvarjanju.

Menu