Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Pogovor s Tonetom Stojkom in soavtorji nove monografije

Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020

Lokacija: Splet
Datum dogodka: do 20:00

Ob izidu monografije Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020 vas v sredo, 5. maja, ob 19. uri lepo vabimo na spletni pogovor z avtorjem Tonetom Stojkom, urednico in soavtorico Natašo Strlič ter soavtorji: dr. Mladenom Dolarjem, dr. Rudijem Rizmanom, dr. Vladom Miheljakom, Ervinom Hladnikom - Milharčičem,  dr. Alijem  Žerdinom in Aljošo Mastenom.

Pogovor bo povezovala kustosinja in vodja Galerije Jakopič Marija Skočir. 

Tone Stojko, dogodek

Muzej novejše zgodovine Slovenije in Mladinska knjiga sta v sozaložništvu izdala knjigo Naša jeza je brezmejna: demonstracije 1968–2020 Toneta Stojka. Obsežna monografija s fotografijami priznanega in z nagrado Prešernovega sklada nagrajenega fotografa Toneta Stojka bralca povede na črno-bel in barven sprehod po demonstracijah v slovenskem, jugoslovanskem in srednjeevropskem prostoru. Pet časovnih sklopov, ki dokazujejo, da je bil Tone Stojko vedno tam, kjer se je pisala zgodovina, so z besedili zaokrožili eminentni avtorji: dr. Mladen Dolar, dr. Rudi Rizman, dr. Vlado Miheljak, Ervin Hladnik - Milharčič, dr. Ali Žerdin, Aljoša Masten in Nataša Strlič.  
 

Prijava na dogodek

Pogovor bo potekal v živo. Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju pogovora, ob katerem boste lahko avtorjem tudi sami zastavili vprašanja. 

Prijavite se na Zoom dogodek >

Posnetek bo objavljen na Youtube kanalu Mladinske knjige.

Naša jeza je brezmejna
Naša jeza je brezmejna
Tone Stojko

Soavtorji: dr. Mladen Dolar, dr. Rudi Rizman, dr. Vlado Miheljak, Ervin Hladnik - Milharčič, dr. Ali Žerdin, Aljoša Masten, Nataša Strlič; uredila: Tone Stojko in Nataša Strlič; Muzej novejše zgodovine Slovenije in Mladinska knjiga; št. strani: 360; cena: 59,99 EUR

O Tonetu Stojku

Priznani in z nagrado Prešernovega sklada nagrajeni fotograf Tone Stojko je reportažni, gledališki, portretni, koncertni in tudi osebnointimni fotograf. Njegov izjemni fotografski opus razkriva osišče njegovega dela – fotografije demonstracij kot avtorjevo življenjsko poslanstvo in njegov osebni prispevek k družbeni odgovornosti. 

Več o avtorju 
Nominacije za Levstikovo nagrado 2021
Levstikova nagrada

Nominiranci o Levstikovi nagradi

Kaj jim pomenijo priznanja za njihovo delo, smo povprašali avtorje in ilustratorje, nominirane za letošnjo Levstikovo nagrado.

Svet knjige_Blok
Včlanite se v knjižni klub

Svet knjige vas bo navdušil z bogato ponudbo in ugodnostmi

Vse za šolo
Aktualno

Vse za šolo v Mladinski knjigi

Izberite kakovostne šolske potrebščine brez stresa in skrbi na enem mestu.

Menu