Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Odprtje razstave Bologna po Bologni

Trideseta razstava najkakovostnejših otroških knjig z bolonjskega knjižnega sejma

Datum dogodka: do

Vljudno vabljeni na odprtje razstave izbora nagrajenih in najvidnejših del letošnjega knjižnega sejma v Bologni.

Jubilejno, že trideseto razstavo najkakovostnejših otroških knjige z bolonjskega knjižnega sejma, bo otvorila Simona Mele, predsednica uprave Mladinske knjige. Slavnostna govornica bo Katja Stergar, direktorica JAK, ki bo napovedala dogajanje na največjem sejmu otroške knjige v Bologni prihodnje leto, ko bo Slovenija častna gostja. O tej izjemni priložnosti za mednarodno predstavitev slovenske literarne produkcije in avtorjev ter promocijo bralne kulture bosta spregovorili še Darja Lavrenčič Vrabec, vodja Pionirske, in Tina Bilban, predsednica slovenske sekcije IBBY. 

Kot že tradicionalno bo svoj izbor nagrajenih in najvidnejših del letošnje Bologne predstavila mag. Tilka Jamnik, ena najbolj prodornih mladinskih knjižničark v Sloveniji in velika poznavalka knjig za otroke in mladino. 

Razstava bo tokrat potekala na dveh lokacijah: v knjigarni Konzorcij na Slovenski c. 29 in v Centru Oxford na Kopitarjevi 2, ki je edina specializirana knjigarna za tujejezično literaturo in jezikovne priročnike v Sloveniji. Letos bomo poleg nagrajenih mednarodnih knjižnih naslovov predstavljali tudi dela slovenskih avtorjev otroških knjig v prevodih. Na ogled bodo tudi ilustracije Ane Zavadlav iz knjige Italijanske pravljice Itala Calvina. Ana Zavadlav je bila ena od tridesetih ustvarjalcev, katerih dela so bila izbrana za razstavo ilustracij Calvinovih del v okviru letošnjega bolonjskega sejma. 

Veselimo se vašega obiska.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Poskusno branje: Kako nastajajo čustva

Preberite odlomek iz osupljive knjige, ki postavlja na glavo vse naše znanje o možganih.

Kako nastajajo čustva 1100 px
Lisa Feldman Barrett
MK+ mali oglas v vsebinskih blokih 600 x 450 px

Mladinska knjiga PLUS

Odkrijte svojo digitalno knjižnico. Berite ali poslušajte. Vsi žanri za vse okuse. Brez omejitev.

David Zupančič: Želim, da hči vzljubi knjige

Za specializanta infektologije, ki je med epidemijo ozaveščal svoje sledilce, verjetno ni slišal le nekdo, ki živi pod skalo.

Menu