Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Sprehod skozi zgodovino Dolenjskih knjižnih sejmov

Razstava o knjižnem sejmu z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v Sloveniji

Lokacija: Glavni trg, Novo mesto
Datum dogodka: do
Dolenjski knjižni sejem

Da bi vsi skupaj lažje dočakali naslednji sejem, vas vabimo na razstavo, ki vas bo popeljala skozi zgodovino dosedanjih izvedb Dolenjskega knjižnega sejma.

Zgodovina knjižnega sejma sega v leto 1978, ko so knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Mestna knjigarna Novo mesto in Kulturno umetniško društvo Krka začeli s knjižnim sejmom poudarjati pomen branja in znanja.

Sejem je vsa leta potekal v prostorih Krke, d.d., v Novem mestu. Zasnovan je bil kot pregled knjig, ki so izšle v preteklem letu, razstavno-sejemski prostor pa spremenili v prostor druženja in spremnih dogodkov. Osrednji gost prvega sejma je bil pisatelj Anton Ingolič. 

Do danes so sejem obiskali številni ključni avtorji slovenske literature, jezika, misli in knjige. Postal je knjižni sejem z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v Sloveniji.

Razstavo si lahko od 1. do 12. junija ogledate na Glavnem trgu in v prostorih Krke, d.d., Novo mesto. V Ločni, pred knjižnico Mirana Jarca pa si lahko ogledate izbor fotografij.

15 najzanimivejših knjig, ki so izšle v letih 2019 in 2020, je do 12. junija v Mestni knjigarni Novo mesto mogoče kupiti z 10-odstotnim popustom. 

 

Razstava je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Kulturno umetniško društvo Krka, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Javni sklad za kulturne dejavnosti, Krka d.d., Novo mesto in Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Nominacije za Levstikovo nagrado 2021
Levstikova nagrada

Nominiranci o Levstikovi nagradi

Kaj jim pomenijo priznanja za njihovo delo, smo povprašali avtorje in ilustratorje, nominirane za letošnjo Levstikovo nagrado.

Svet knjige_Blok
Včlanite se v knjižni klub

Svet knjige vas bo navdušil z bogato ponudbo in ugodnostmi

Vse za šolo
Aktualno

Vse za šolo v Mladinski knjigi

Izberite kakovostne šolske potrebščine brez stresa in skrbi na enem mestu.

Menu