Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Ali se lepe knjige dobro prodajajo?

38. Slovenski knjižni sejem 2022

Lokacija: Gospodarsko razstavišče, Glavni oder
Datum dogodka: do 13:00

O pomembnosti oblikovanja in naslovnice za uspešnost knjig.

Nekatere bralce zanima samo dobra vsebina, ni pa malo takih, ki ne bodo kupili knjige, če jim ni všeč naslovnica ali črkopis ali vezava. Založniki že dolgo vedo, da je pri hiperprodukciji knjig izrednega pomena, ali jo je moč opaziti med stotinami drugih; v zadnjem času pa se vse več govori tudi o »instagramskosti naslovnic«. O tem, kako pomembno je oblikovanje (naslovnic) za identiteto in opaznost knjige, bomo govorili z Žigo Valetičem, avtorjem knjige Nomadi med platnicami, ki je v zadnjih 25 letih poslal v tiskarne približno tisoč knjig različnih založb, Suzano Duhovnik, dolgoletno vodjo oblikovalcev v Mladinski knjigi, ter Sanjo Janša, avtorico številnih prepoznavnih naslovnic slovenskih založb. Pogovor bo vodil Andrej Blatnik.

Nomadi med platnicami
Žiga Valetič

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Dobre zgodbe

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Prinesite pravljičnost v svoj dom s kolekcijo ilustratork Stupica.

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu