Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Zdravilni dih

Ozavestite dihanje    

Preprost dih lahko vpliva tako na delovanje možganov kot na sprejemanje odločitev. Preverite, zakaj in kako.

Sodobne znanstvene ugotovitve potrjujejo, kar jogiji in mistiki vedo že tisočletja. Preprosta, nevidna sila – dih – vpliva na delovanje možganov, sprejemanje odločitev, telesno zmogljivost, vzdržljivost in omogoča globoko meditacijo.

Večina ljudi se ne zaveda, da nas lahko dih, če dihamo ozaveščeno, vodi v globoko osebno in nadosebno izkušnjo. Mnogi poznavalci metod ozaveščenega dihanja se strinjajo, da je zavest o pomenu diha pot do resnično polnega življenja. Tisočletno védenje o neverjetno pozitivnem učinku ozaveščenega dihanja na telo, um in dušo zdaj potrjujejo še sodobne raziskave, ki jih v knjigi Zdravilni dih predstavi avtorica Nathalia Westmacott Brown.
 

Pretok energije

Ozaveščeno dihanje omogoča, da je zdravilen pretok energije v telesu stalen, preprečuje pa tudi upadanje mišične mase, ki je povezano s plitkim inhibiranim dihanjem (to je dihanje z manjšo rabo pljučne kapacitete). Spodbuja namreč dihanja brez premorov. Je rahlo slišno in nekoliko hitrejše od običajnega dihanja, a poteka brez prisile. Razumemo ga bolj kot zbrano spremljanje telesne izkušnje in ne kot psihični/miselni proces.
 

Pozitivni učinki

Pravilno ozaveščeno dihanje vpliva na marsikaj:

  • povečuje telesno moč in vzdržljivost,
  • izboljšuje delovanje imunskega sistema,
  • lajša telesne bolečine,
  • zmanjšuje občutke tesnobe,
  • veča motiviranost, zbranost in ustvarjalnost,
  • znižuje raven stresnih hormonov in
  • poskrbi za več življenjskega optimizma. 
     

Dostopno vsakomur 

Za dihalne vaje ne potrebujete posebne opreme ali prostora; večinoma jih lahko varno delate kjerkoli – doma, v pisarni ali v vrsti, ko čakate, da vam postrežejo. Namenjene so spopadanju z določenimi simptomi, vendar ne čakajte na zdravstvene težave. Ozaveščeno dihanje vam bo v pomoč že prej, saj zdravje tudi ohranja, ne samo izboljšuje. 

Zdravilni dih: z dihanjem do življenjske moči in mirnega uma
Zdravilni dih: z dihanjem do življenjske moči in mirnega uma
Nathalia Westmacott-brown

Menu