Še do 30. 6. lahko v trgovinah Mladinske knjige unovčite BON21.

Še do 30. 6. lahko v trgovinah Mladinske knjige unovčite BON21.

O ženskah, moških, zdravju in še čem

Pravijo, da smo ženske z Venere, moški pa z Marsa.

Smo različni in v tej različnosti usojeni drug drugemu.

Jaz, na primer, grem k zobozdravniku brez stresa ali strahu, moj mož pa pravi, da je s svojim dogovorjen, da mu prvo injekcijo anestezije da že ob vstopu v zgradbo, drugo pa, preden stopi v ambulanto ... Ali takrat, ko zasliši sveder, razmišlja o pobegu, noče govoriti.

Dejansko ženske prenesemo več bolečine in tudi pritiska; znamo se tudi naučiti živeti s kroničnimi boleznimi in bolečinami. Jaz sem svojo fibromialgijo sprejela in se ne dam. Tudi kolesariti sem začela in se zaljubila v prekmursko ravnico in hribčke, česar – po vseh zakonitostih te bolezni – naj ne bi bila zmožna. Vse je v glavi! Zmerna rekreacija in dobra hrana še nikomur niso škodili. Zrak, narava, gibanje, druženje s prijatelji in družino, to je to!

Sicer pa moj dragi pravi, da je bolečina ob porodu enaka tisti, ki jo ima moški, ko ima temperaturo 37 °C, in da za to res ni nevarnosti, da bi on širil viruse, saj pri tej temperaturi noben moški ne more iz postelje! No, moram priznati, da naju je covid enako namučil, potrebovala sva pol leta, da je utrujenost minila, čeprav se občasno še vedno pojavljajo čudne reakcije telesa.

Zato sva se cepila med prvimi, saj absolutno ne želiva ponovno tega virusa. Zima je pred vrati, ostanite zdravi. In naj se korona pri 4. valu konča, da bodo valovi na morju naslednje leto bolj sproščeni in veseli. 

 

Članek je bil objavljen v reviji Reader's Digest

Reader's Digest je najbolj brana revija v Evropi in se ponaša s 100-letno tradicijo. Svoje bralce vsak mesec razveseli z raznolikimi članki z vsega sveta in navdihujočimi zgodbami, ki predstavljajo pozitivno plat življenja. Več o reviji > 

Reader's Digest, oktober 2021
Reader's Digest Slovenija

Izkoristite 15% popust in številne dodatne ugodnosti ob naročilu revije!

Menu