Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Debela peč. Foto: Gorazd Gorišek

Naokoli po Sloveniji

Odkrijte Slovenijo in njene presežke v odličnih vodnikih, ki vam približajo najlepše kotičke naše države.

Da je Slovenija lepa dežela, vemo vsi. Pa vendar je zagotovo še ne poznamo tako dobro, da je ne bi mogli spoznati še bolje.

Vse, kar morate vedeti o najlepših, najzanimivejših, pa tudi najbolj skritih kotičkih naše države, je zbrano v priročnikih za vse okuse – od tistih za družine do razgledov za izbirčneže, ki radi objavljajo na Instagramu. Dobrodošli doma!
 

Instagramična Slovenija

Še pred epidemijo novega koronavirusa je bil Instagram tisti, ki nam je pokazal veliko neznanih razgledov po naši državi. Bled z Ojstrice, Sveti Tomaž nad Praprotnim, cerkev nad vasjo Jamnik, Špičnik in Slemenova špica – to je le nekaj čudovitih lokacij, ki jih v knjigi Slikovita Slovenija skozi svoj objektiv odkrivajo trije vrhunski slovenski fotografi.

Slikovita Slovenija
Slikovita Slovenija
Petra Draškovič Pelc, Luka Esenko, Jošt Gantar

Luka Esenko, Jošt Gantar in Petra Draškovič svoje navdušujoče fotografije objavljajo tudi na Instagramu, v knjigi Slikovita Slovenija pa so popisali, kako priti do najlepših lokacij in kdaj, zapisali pa so še vrsto drugih koristnih namigov.
 

Ob smaragdni Soči

Če želite odkriti najlepše konce enega najprivlačnejših območij Slovenije, se na pot odpravite z izkušenim vodnikom, kot je Iztok Bončina. V knjigi Posočje je ta idrijski popotnik in fotograf zbral osem krožnih poti, ki vodijo od izvira reke Soče pa vse do Goriškega, kjer smaragdna reka nadaljuje svojo pot proti morju.

Posočje: vodnik po dolini smaragdne reke in njeni okolici (slovenski jezik)
Posočje: vodnik po dolini smaragdne reke in njeni okolici (slovenski jezik)
Iztok Bončina

Poleg zgoščenih opisov ključnih naravnih in kulturnozgodovinskih znamenitosti vam bodo med potepanjem po tem območju v veliko pomoč zemljevid z vrisano potjo in slikovite barvne fotografije.
 

Najlepše stvari so … zastonj

O tem je trdno prepričan tudi Igor Drnovšek, avtor precej neobičajnega vodnika po Sloveniji, ki jo je kot nekdanji učitelj geografije prehodil po dolgem in počez.

Najlepše stvari so zastonj
Igor Drnovšek

Kaj obiskati? V vodniku Najlepše stvari so zastonj predlaga večerjo z razgledom pri bivaku na Prehodavcih, obisk Peračice, kjer so bili na delu vulkani, sprehod skozi Cvinger, mesto, ki ga ni več, ter iskanje koral v Trnovskem gozdu.
 

V gore z nadobudneži

Gorazda Goriška poznamo po številnih vodnikih, ki so nam približali naš gorski svet. Da bi bil ta domač tudi našim najmlajšim, je izbral 55 priljubljenih vrhov, ki jih lahko obiščete po manj obljudenih poteh.

Gorniška potepanja z otroki
Gorniška potepanja z otroki
Gorazd Gorišek

Priročnik Gorniška potepanja z otroki pa ne bo prav prišel le staršem, pač pa vsem, ki bi radi hodili v hribe, pa niste v športni kondiciji.
 

Pestre družinske dogodivščine

Vam je že zmanjkalo idej za družinski izlet? Štiri mamice, prijateljice iz gimnazijskih let in strastne popotnice, že več let na blogu kamzmulcem.si zapisujejo doživetja z družinskih pustolovščin. Iva Jarm, Urša Marinko, Tina Djinkovski in Cica Gajić Grabovac so svoje preverjene nasvete zbrale v priročniku za aktivne družine Kam z mulcem po Sloveniji.

Kam z mulcem po Sloveniji: izleti in doživetja za otroke vseh starosti
Kam z mulcem po Sloveniji: izleti in doživetja za otroke vseh starosti
Tina Djinovski, Urša Marinko, Iva Jarm, Cica Gajić Grabovac

Izbirate lahko med 62 izleti za otroke vseh starosti. Ne spreglejte 10 ključnih nasvetov za kar se da sproščena potepanja ter spletnih naslovov, zemljevidov in drugih koristnih informacij, ki vam bodo pomagale najti primerno dogodivščino.
 

Vsi na kolo za zdravo telo

Družinski kolesarski vodnik navdušenega kolesarja Simona Demšarja vas bo navdušil s kar 50 idejami, kam na izlet z malčki. Njegovi predlogi za izlete so razdeljeni na težavnostne stopnje in so primerni tudi za manj zagnane kolesarje.

Družinski kolesarski vodnik: 50 kolesarskih izletov po Sloveniji
Družinski kolesarski vodnik: 50 kolesarskih izletov po Sloveniji
Simon Demšar

Menu