Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Revija_CICIDO_junij_2022

Kdo je tako visoko?

Konec tedna se radi odpravimo na potep. Tokrat smo šli v gore.

Da bi se povzpeli na vrh in pogledali v dolino. Da bi se naužili miru in se preizkusili v hoji. In da bi potešili radovednost.

Kaj vse bomo videli? Koga bomo srečali? H komu nas pripeljejo sledi?

Recija_CICIDO_junij_2022

Je tu kdo doma?

Revija_CICIDO_junij_2022

Alpski svizec živi visoko na gorskih travnikih in se hrani z rastlinami. Z dolgimi kremplji in močnimi nogami si koplje rove tudi do dva metra globoko v zemljo. Tam gnezdi, prezimuje in spi. Svizci živijo v družinah. Zanašajo se predvsem na vid, zato se postavijo pokonci in opazujejo okolico. Pred vsiljivci opozarjajo z glasovi, podobnimi žvižgom.

Kdo skače na vrhu?

Revija_CICIDO_junij_2022

Kozorog se poleti pase po visokogorskih travnikih. Je zelo spreten plezalec. Skače s skale na skalo tudi do štiri metre daleč! Rogovi samca so dolgi do en meter, samičini pa so krajši.

Kdo je svoje pero izgubil tu?

Revija_CICIDO_junij_2022

Divji petelin živi visoko v gorah v smrekovih in mešanih gozdovih. Samec in samica sta zelo različna. Samičino perje je takih barv, da se med gnezdenjem zlije z okoljem in je manj opazna. Tako so ona in zarod varnejši pred plenilci.

Revija_CICIDO_junij_2022

Kdo je tu odložil perje?

Revija_CICIDO_junij_2022

Belka je pozimi bela. Samec se loči od samice po črni progi in rdeči roži. Poleti sta oba marogasto rjavo-siva. Samica zamenja perje spomladi prej kot samec. Ko vali jajca, je tako manj opazna. Z belo obarvanim perjem pa samec lahko zamoti plenilca in tako zavaruje samico in gnezdo z mladiči.

Revija_CICIDO_junij_2022

Članek je bil objavljen v reviji Cicido.

Cicido je premišljeno zasnovana revija za predšolske malčke.
Otroke spodbuja na najpomembnejših področjih razvoja in jih vabi k branju v naročju starša, pripovedovanju, plesu, razmišljanju, gibanju, ustvarjanju …

Več o Cicidoju >

Revija_CICIDO_junij_2022_naslovnica
Cicido

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu