Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Bonnie Tyler

Bonnie Tyler: Najboljše še prihaja 

Pop ikona o uspešnicah, slabih pesmih in petju pod prho.

Poznamo jo po svetovnih uspešnicah, kot sta Total Eclipse of the Heart in It's a Heartache, po nezgrešljivo raskavem glasu in zgovornosti.

Bonnie Tyler je v šovbiznisu že več kot pet desetletij in je doživela tako vzpone kot padce. Njen novi album nosi zgovoren naslov The Best Is Yet to Come – Najboljše šele prihaja. 
 

Reader's Digest: So 70. nova 40.?

Ne počutim se kot sedemdesetletnica. Najbrž zato, ker še nisem stara 70 let ‒ šele 8. junija bom. 
 

Je starost prijetna ali neprijetna izkušnja? 

Zelo prijetna! 
 

Boste 8. junija imeli zabavo? 

Dvomim. Še tik pred rojstnim dnem namreč delam in kmalu po njem spet začnem. Zato bo praznovanje bolj umirjeno. Poleg tega nisem ljubiteljica hrupnih zabav. In ne verjamem, da bo pandemije koronavirusa dotlej konec. 
 

Ali je vaš raskavi glas darilo narave ali posledica operacije v sedemdesetih letih? 

No, prvo veliko uspešnico, Lost in France, sem imela že pred operacijo. Radi so me primerjali z Rodom Stewartom, ker sem imela že takrat nekoliko hripav glas. Potem so mi morali odstraniti vozle z glasilk in po takem posegu nekaj časa ne smeš govoriti. Si predstavljate, da jaz nisem smela govoriti? Ko sem šla na kontrolni pregled, mi je zdravnik rekel: “Niste se držali navodil, zato bo trajalo še dlje, da boste okrevali.” In ko sem prišla v studio, da bi odpela It's a Heartache, so vsi rekli: “Vau, super zveniš, še bolj raskav glas imaš kot prej.” Pesem je bila velika uspešnica v Združenih državah Amerike. In drugod.
 

Je res, da ste v osemdesetih letih zavrnili pesem za enega od filmov Bondiade? 

To je bila najslabša Bondova pesem vseh časov! In nad tem sem bila še toliko bolj razočarana, ker sem bila nad ponudbo tako navdušena – do trenutka, ko so mi predvajali pesem. Pomislila sem: Kakšna bedarija, tega že ne bom pela, in jo zavrnila. Bila je bedasta pesem, o kateri se ni veliko govorilo. 
 

Vaša največja uspešnica je Total Eclipse of the Heart. Zakaj je bila po vašem mnenju posneta v toliko različicah in slogih? 

To je zimzelena pesem – in razlog, da si toliko zvezd želi sodelovati z mano. Ustvarila sem pesem, ki je iz mene naredila zvezdo. (smeh) Video, ki smo ga posneli za skladbo, je eden najdražjih v zgodovini glasbe. Stal je približno dva milijona funtov, ki sem jih morala plačati iz svojega žepa. Kakor koli že, bil je odličen video, nominiran za grammyja. Na žalost ga nisem dobila, saj je tistega leta v tej kategoriji zmagal Michael Jackson …
 

Po neki britanski raziskavi je to pesem, ki jo ljudje najpogosteje pojejo pod tušem. Si to štejete v čast? 

(smeh) Je tudi najbolj priljubljena karaoke pesem na svetu. 
 

Ste finančno preskrbljeni? Govori se, da ste lastnica različnih nepremičnin in celo kamnoloma ... 

Za finančne zadeve skrbi moj mož, ki je lastnik gradbenega podjetja in nima samo kamnoloma, temveč tudi konje in hleve ter kmetijo na Novi Zelandiji. 

Bonnie Tyler se je rodila 8. junija 1951 v Skewenu v Veliki Britaniji v rudarski družini kot Gaynor Hopkins. Leta 1969 je na pevskem tekmovanju zasedla drugo mesto in si kasneje spremenila ime v Bonnie Tyler. Leta 1976 je njena pesem Lost in France postala uspešnica. Sledili so svetovni uspehi, kot sta Total Eclipse of the Heart in Holding Out for a Hero. Živi v Walesu in na Portugalskem in je poročena z nepremičninskim mogotcem Robertom Sullivanom, ki je na olimpijskih igrah leta 1972 tekmoval v judu. Par je brez otrok. 

Članek je bil objavljen v reviji Reader's Digest

Reader's Digest je najbolj brana revija v Evropi in se ponaša s 100-letno tradicijo. Svoje bralce vsak mesec razveseli z raznolikimi članki z vsega sveta in navdihujočimi zgodbami, ki predstavljajo pozitivno plat življenja. Več o reviji > 

Reader's Digest, junij 2021
Reader's Digest Slovenija

Izkoristite 15% popust in številne dodatne ugodnosti ob naročilu revije!

Menu