Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Poletni podkast. Z leve proti desni: Bernarda Žarn, David Urankar, Živa Jalovec, Anže Okorn

Epizoda 5: Poletni podkast

V našem petem podkastu smo se o branju, knjigah in poletju pogovarjali s TV-voditeljema in strastnima bralcema Bernardo Žarn in Davidom Urankarjem.

S knjigo greš, kamor želiš, smo prepričani pri Mladinski knjigi. Z nami se strinjata tudi Bernarda Žarn, tv-voditeljica in strastna serijska bralka, ter njen stanovski kolega David Urankar, po novem tudi podkastar, predvsem pa bralec knjig.

Voditeljica podkasta Živa Jalovec in Anže Okorn, razgledani doktor filozofije in knjigar v eni in edini knjigarni Konzorcij, sta se z Bernardo in Davidom pogovarjala o bralnih izkušnjah in podčrtanih modrih mislih iz knjig, skupaj pa so nanizali res obsežen seznam knjig, ki jih velja prebrati.

Prisluhnite pogovoru o poletnem branju

iPhone uporabniki Apple PODCAST.

S knjigo greš, kamor želiš

V poletnem podkastu beseda teče o romanih enega najuspešnejših mlajših italijanskih romanopiscev Marca Missirolija, Opolzkosti v zasebnosti in Zvestoba, literarnem portretu Kamčatke Izginuli svet ter resnični zgodbi Tare Westover Osvobojena.

Pogovarjali so se tudi o ganljivi knjigi o odraščanju 35 kil upanja in romanu Normalni ljudje, ki že velja za klasiko. Kako vzljubimo sebe, Eros v ujetništvu, Knjiga, za katero si želite, da bi jo prebrali vaši starši in Srce bije v dvojini so lahko naši vodniki na poti življenja, med knjigami letošnjega poletja pa so izpostavili tudi s kresnikom ovenčani roman Ivana pred morjem, zabavna Unadva ter Paasilinnovo družbeno parodijo Gromska strela.

Pozabili niso niti na knjige za otroke, med izborom so se znašli kultni Pasji mož Dava Pilkeyja (v slovenščini je pravkar izšla že šesta knjiga Ravs divjine) ter zgodbe izjemno uspešnega Davida Walliamsa (trenutno pri nas navdušuje z najnovejšo knjigo Polnočna tolpa).

Sofinancira program Evropske unije

Knjigi 35 kil upanja in Unadva sta izšli v sodelovanju s programom Ustvarjalna Evropa Evropske unije.

Menu