Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

S knjižicami nad trmo, pleničke in dudo

Prijazne knjižice z zavihki o zajčku Roku najmlajšim pojasnijo, kako naj se spoprimejo s trmo, jim pomagajo, da se laže odvadijo dude, pleničke, si začnejo sami čistiti zobe, sami zaspijo …

Rok in njegovi prijateljčki so upodobljeni s prikupno ilustracijo, ki otroka zvabi k ponovnemu prebiranju knjige.

Hermien Stellmacher je študirala grafično oblikovanje na Univerzi uporabnih znanosti v Würzburgu. Od leta 1998 dela izključno kot pisateljica in ilustratorka, izdala je številne knjige za otroke in mlade pri najbolj znanih nemških založbah in bila za svoje delo večkrat nagrajena. Serija o zajčku Roku je leta 2015 dosegla prodajo 230.000 izvodov.

Rok je slabe volje
Hermien Stellmacher

Prijazna knjižica z zavihki najmlajšim pojasni, kako se spoprijeti s trmo.

Rok ves dan govori samo: »Ne!« Pa naj gre za oblačenje, zajtrk, grizljanje korenčka ali spuščanje s tobogana … Ne, ne in ne. Nazadnje mu prijateljica Nina predlaga, naj poskusi nekaj, kar njej pomaga, da jeza izpuhti. Trik deluje!

Rok ne potrebuje več pleničke
Hermien Stellmacher

Prijazna knjižica z zavihki bo pomagala najmlajšim, da sprejmejo kahlico.

Rok še kar ne more brez pleničke. Toliko udobneje se je polulati vanjo kot biti pozoren in pravočasno iti na kahlico. Ob pomoči prijateljev ugotovi, da vendarle ni tako težko. Kmalu se tudi sam lahko pohvali, da je že velik fant.

Rok ne potrebuje več dude
Hermien Stellmacher

Prijazna knjižica z zavihki bo pomagala najmlajšim, da se odrečejo dudi.

Rok se noče odreči dudi, saj je navajen nanjo in mu je z njo prijetno. Kako to, da so se ji njegovi prijateljčki že odrekli? Pravijo, da je ne potrebujejo več, ker imajo dude samo dojenčki. Če je tako, bo tudi Rok poskusil brez nje.

Rok zaspi sam
Hermien Stellmacher

Prijazna knjižica z zavihki bo pomagala najmlajšim, da bodo sami zaspali.

Rok noče zaspati sam. Mamica naj bo pri njem, da bo na varnem in ga ne bo strah teme. Ko pa ugotovi, da njegovi prijateljčki že zaspijo sami, se pogumno odloči, da bo poskusil tudi sam. Prepriča se, da zmore tudi on!

Rok si sam čisti zobke
Hermien Stellmacher

Prijazna knjižica z zavihki bo pomagala najmlajšim, da si začnejo sami čistiti zobe.

Le kdo uživa v čiščenju zobkov? Rok zagotovo ne! Če se nič kaj veselo opravilo ob pesmici spremeni v napeto zgodbico, v kateri nastopajo tudi zobni škrati, pa je to nekaj prav posebnega. In še zobje so pravilno očiščeni!

Rok zna reči prosim in hvala
Hermien Stellmacher

Ob prijazni knjižici z zavihki se bodo predšolski otroci seznanili s prvimi pravili lepega vedenja.

Rok lepo pozdravlja, deli piškote s prijatelji, zna se zahvaliti … Kdaj pa kdaj se sicer še zgodi, da pozabi reči prosim, če želi sok. Se pa hitro spomni, da se je treba tudi opravičiti, če komu počečkaš risbico.

Menu