Unovčite BON21 za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Polžek Oli svetuje

Polžek Oli svetuje

Polžek Oli je majhen, a na svojem hrbtu nosi celo hišo. Vanjo zleze, kadar razmišlja.

Rad ima solato. Ne mara pa hrapavih tal, ker po njih ne more tako hitro lesti. Kadar ga je strah teme, se udobno namesti v svoji hiški.

Ni mu všeč, če ga opazuje preveč odraslih. Oli rad posluša otroke in jim svetuje. Tokrat pomaga Ani, ki ne mara umivanja las.

Polžek Oli

Ana si umije lase

To je Ana. Stara je štiri leta. Zvečer se zelo rada kopa, še posebej, če je v vodi veliko pene. Ana jo mami ponudi v skodelicah in na krožničkih kot sladoled, pire krompir ali gosto juho. Igrata se gostilno. Zabavata se do trenutka, ko si mora Ana umiti lase.

Ana umiva lase

Umivanja las Ana res ne mara. Voda ji teče v nos in usta, jo peče v očeh ... Ana se na ves glas dere in potem ji gre v usta še več vode. Mami vsa mokra hiti z umivanjem, da bi čim prej opravili.

Polžek Oli zleze v hišico in dolgo razmišlja, razmišlja, razmišlja ... Končno se mu posveti dobra misel!

Polžek Oli razmišlja

Kaj pa, če bi mami vzela tisto majhno, svetlo modro brisačko, na kateri je majcena morska deklica? Ta brisačka pokrije točno Anin obraz in prav nič več. Ana si jo lahko drži čez obraz, voda brisačko sicer zmoči, ji pa ne teče več v oči. Ker je oči ne pečejo, se ne dere in ji voda ne teče v usta. Pa še morska deklica ji ves čas mrmra pesmico, ki jo spomni na morje in vse vesele prigode, ki jih je tam doživela.

Mami Ani umije lase, vmes brisačko večkrat ožme in se zahvali morski deklici, ker čuva Ano. Ana je presenečena, kako hitro je vsega konec. Smukne v kopalni plašček, mami pa ji briše mokre lase, ki zdaj zelo lepo dišijo. Potem je na vrsti česanje! Eh, spet neprijetno! Kajti Ano krtača cuka. Ampak to je že druga zgodba. Morda bo tokrat lažje, ker Ana razmišlja samo o tem, kako bi z morsko deklico potopili glavo v vodo tudi na morju.

 

Članek je bil objavljen v reviji Cicido.

Cicido je premišljeno zasnovana revija za predšolske malčke.
Otroke spodbuja na najpomembnejših področjih razvoja in jih vabi k branju v naročju starša, pripovedovanju, plesu, razmišljanju, gibanju, ustvarjanju …

Več o Cicidoju >

Cicido, december 2020
Cicido

Naročniki na dom prejmete 15% popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu