Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 v trgovinah Mladinske knjige

Otroci-ki-berejo

Otroci, ki berejo, so uspešnejši

Zakaj je branje za otroke tako zelo pomembno?

Branje je ena ključnih zmožnosti, ki jih potrebujemo za učinkovito funkcioniranje v vsakdanjem življenju. V poklicnem in osebnem. Za pridobivanje informacij in znanja – ter za užitek.

»Otroci, ki odraščajo v beročem okolju, so v življenju uspešnejši,« je prepričan poznavalec knjig, založništva in branja dr. Miha Kovač. In še: »Ključ za oblikovanje bralnih navad pri otrocih in bodočih odraslih je predvsem družinsko branje.«

Zakaj je branje tako pomembno?

Z branjem se otroci razvijajo v misleča, čuteča in empatična bitja. Širijo in poglabljajo si besedišče in se učijo osredotočanja. Vstopajo v različne svetove in usode, zaradi česar svet vidijo tudi skozi oči, ki so drugačne od njihovih. Otroci, ki berejo, so bolj ustvarjalni, bolje razumejo sebe in svet in so uspešnejši tako v šoli kot pozneje v življenju.

Kako otroka spodbuditi k branju?

Za skupno listanje knjig in branje z otrokom pravzaprav nikoli ni prezgodaj – začnimo že pred prvim letom starosti. Branje naj bo sestavni del družinskega vsakdanjika – obred oziroma dobra navada kot umivanje zob.

Revije_2020_Cicido_A

Branje bogati besedni zaklad in izboljšuje govorne spretnosti.

Pomembno je tudi, da otroku beremo kar se da raznolike knjige – tako bo spoznaval različne svetove, kulture, junake, tematike in postopoma odkrival svoje interese.

Bodimo potrpežljivi – tudi če otroku pozornost pade ali če moramo že petnajstič prebrati isto knjigo. Zelo pomemben sestavni del obreda branja je tudi pogovor o prebranem. Postavimo otroku vprašanje ali dve, poklepetajmo, izmenjajmo mnenja.

Kako k branju spodbuditi najstnika?

Tudi ko otrok že samostojno bere, ohranjajmo navado občasnega skupnega branja. Preberimo mu kak odlomek iz knjige, ki jo beremo sami – tudi na tem področju zgledi vlečejo.

Ponudimo mu stripe, knjige, po katerih so posneti filmi ali serije, starejšemu šolarju tudi že kakšno knjigo za odrasle. Morda ga bo bolj kot mladinski roman pritegnila kriminalka Agathe Christie.

Revije_2020_PIL

Branje sprošča in izboljšuje razpoloženje.

Podarimo kdaj otroku vrednostni bon za knjigarno – lov za pravo knjigo je pravi lov na zaklad.

Skrbimo za dobro založeno domačo knjižnico. Raziskave so dokazale, da je velika razlika v bralni pismenosti med otroki, ki odraščajo v okolju, kjer knjig ni, in tistimi, ki imajo doma vsaj srednje veliko domačo knjižnico.

Kaj še lahko naredimo, da otroci berejo več?

Naročimo otroku revijo, ki ga bo vsak mesec pritegnila k branju. Tukaj je nekaj namigov, kaj izbrati za otroke različnih starosti. 
 

Cicido za predšolske malčke

Revija Cicido ob skupnem branju tke tesne vezi med otrokom in odraslim. Skupaj uživajte ob pravljicah, zgodbah, pesmicah in ugankah.
Pripovedujte, uprizorite jih z gibanjem, zapojte, ustvarjajte. Občudujte ilustracije. Z otrokom poiščite področja, ki ga zanimajo. Rešujte naloge, lepite nalepke …

 

Ciciban za šolarje prvega triletja

Znanstveniki dokazujejo, da je v dobi zaslonske tehnologije branje na papirju še pomembnejše za razvoj otrokovih možganov.

Ciciban prijazno vabi k branju s kakovostno književnostjo, raznolikimi poljudnimi besedili s področij, ki otroke najbolj zanimajo, vrhunskimi ilustracijami, izbranimi fotografijami ter kratkočasnimi nalogami.

 

Cici zabavnik za ugankarje od 5. leta

Igrive in privlačne ugankarske naloge, kot so labirinti, zavozlanke, križanke, kvizi, iskanje razlik …, dopolnjujejo še namigi za ustvarjanje z lahko dostopnimi materiali ter naloge za sproščeno usvajanje angleškega besedišča.

Letos Cici zabavnik bogatijo tudi naloge za spodbujanje miselnega razvoja otrok po priznani metodi NTC dr. Ranka Rajovića.

 

Moj planet za raziskovalce od 8. leta

Odlična revija za mlade ljubitelje živali, navdušence nad naravo in naravoslovjem, pustolovce in navdušene raziskovalce. Spoznavajo domače in divje živali ter rastline. Opazujejo naravne pojave in varujejo okolje.

Potepajo se po svetu vse do vesolja in izvajajo zanimive poskuse. Razumljiva besedila in odlično slikovno gradivo iz revije Moj planet pridejo prav tudi v šoli!

 

Pil za najstnike

Izzivi odraščanja in najstniških let so veliko bolj obvladljivi, če ti jih pomaga premagovati nekdo, ki te razume, a pri tem ni pokroviteljski.

Ki te zabava in razvedri ter marsičesa nauči. Ki s tabo spremlja glasbo, modo, film, šport … Ki ti pojasni tudi tisto, kar ti je neprijetno vprašati. Ki klepeta s teboj na netu in na družabnih omrežjih. Vse to je Pil.

 

Gea za radovedne družine

Gea je edina izvirna slovenska poljudnoznanstvena revija za bralce vseh starosti od starejših osnovnošolcev naprej. Prinaša aktualne naravoslovne in družboslovne teme z vsega sveta.

Poljudno predstavlja znanost in tehnologijo. Niza ideje za družinske izlete in potovanja ter navdušuje z odličnimi potopisi in intervjuji s slovenskimi znanstveniki.

 

 

Izkoristite ugodnosti ob naročilu

Ob polletni naročnini na odlične revije zdaj 15 % popust, 1 številka brezplačno in darilo. Preverite ugodnost!

 

Menu