Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Bogata ponudba vsebin za otroke v Konzorciju

Branje dokazano pomembno vpliva na vsestranski razvoj otrok, saj spodbuja njihove jezikovne sposobnosti in bogati besedni zaklad.

Z branjem vplivamo na razvoj otroške domišljije, hkrati pa bogatimo čustveno življenje naših najmlajših. Preko branja pravljic učimo otroke doživljati književnosti, s poučno literaturo pa jih navajamo na knjigo kot vir informacij in znanja.

Otroški oddelek knjigarne Konzorcij

Nekateri starši berejo pravljice in pesmice otrokom, ko so še v trebuhu. Navduševanje nad knjigami pa se začne že pri dojenčkih, saj jih lahko kmalu seznanimo s plastičnimi knjižicami ali knjigami iz blaga oziroma tako imenovanimi igralnimi knjigami. Nadaljujemo s slovenskimi slikanicami in tako vzgajamo mlade bralce že od malih nog. Preko knjig se lahko z otroki še bolje povežemo in večerno branje predstavlja prav poseben, čustven ritual.

Prijazni knjigarki na oddelku knjigarne Konzorcij vam bosta z veseljem pomagali pri izboru, pa naj gre za slikanice za najmlajše ali nasvet, kako navdušiti mladostnika, da poseže po knjigi.

Z igro in knjigo do znanja

 

 

Branje s pravljičnimi junaki

Otroški abonma je zasnovan kot branje pravljic z našimi pravljičnimi junaki: Maček Muri, Piki Jakob in Muca Copatarica. Na vsakem dogodku pravljico uprizori eden od slovenskih igralcev v družbi pravljičnega junaka.

Priljubljeni pravljični junaki

Vsako prvo soboto

Ko bodo razmere dovoljevale, bo otroški abonma potekal vsako prvo soboto v mesecu ob 11. uri. Obisk je brezplačen.
 

Želite prejemati vabila na naše prireditve?

-    pišite nam na e-naslov lidija.dajcman@mk-trgovina.si
-    osebno se oglasite na Otroškem oddelku knjigarne Konzorcij

Dragi vzgojitelji in učitelji! 

Če želite otrokom polepšati vzgojno - učni proces, vas vabimo v knjigarno Konzorcij. "Vrtci in šole v knjigarni" je projekt, ki v knjigarni Konzorcij poteka že vrsto let. Vrtce in šole vabimo v knjigarno z namenom, da otroke skupaj popeljemo v bogastvo slikanic, pravljic, pesmaric, ki jih ustvarjajo slovenske založbe ter izvirni avtorji, tako ilustratorji kot pisatelji ter pesniki.

Sodelujemo z različnimi šolami in vrtci iz Ljubljane

Ob obisku otrokom predstavimo otroški oddelek in/ali celotno knjigarno. Osnovni cilj projekta je dolgoročno vzgajanje mladih bralcev, ki jim želimo na izviren način približati knjige in posledično izboljšati bralno kulturo.

Z veseljem vam odgovorimo na dodatna vprašanja
-    pišite nam na lidija.dajcman@mk-trgovina.si
-    pokličite na telefon 01/241-0653 (Vanja, Katarina ali Lidija)
-    osebno oglasite na Otroškem oddelku knjigarne Konzorcij

Menu