Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

George R. R. Martin, Ogenj in kri

Zgodovina targaryenske dinastije

Nova knjiga Georgea R. R. Martina Ogenj in kri popisuje zgodovino targaryenske dinastije.

Navdušeni bralci sage Pesem ledu in ognja in feni Igre prestolov se že veselijo veličastne pripovedi Ogenj in kri, ki se odvija 300 let pred dogodki najbolj slavne fantazijske sage. Zapisal jo je kdo drug kot George R. R. Martin.

Osrednje mesto v Pesmi ledu in ognja gotovo pripada hiši Targaryen, edini zmajevski rodbini, ki je preživela Pogubo starodavne Valyrije in ki že od konca veka junakov kroji podobo Zahodnjega in Sedmih kraljestev.

Zato se je George R. R. Martin odločil, da naposled napiše delo, ki usodo targaryenske dinastije popiše podrobno in v vsem veličastju. Nastala je knjiga Ogenj in kri, obsežno delo, ki je v prevodu Sergeja Hvale nedolgo tega izšlo pri Mladinski knjigi. Gre za napeto zgodbo o usodi zmajskih jezdecev, ki se prične že v časih starodavne Valyrije, nadaljuje z legendarnim Aegonom Zavojevalcem, nato pa sledimo še številnim generacijam Targaryenov, ki so se z vsem srcem, silovito in včasih tudi brezkompromisno borili za ohranitev železnega prestola.

Kaj se je v resnici zgodilo med plesom zmajev? Zakaj je bilo tako nevarno obiskati Valyrijo po Pogubi? Kateri so najhujši zločini Maegorja Okrutnega? Od kod pravzaprav Daenerys zmajeva jajca? To je samo nekaj vprašanj, na katera odgovarja ta obsežna kronika. 

Kaj se je v resnici zgodilo med plesom zmajev? Zakaj je bilo tako zelo nevarno obiskati Valyrijo po Pogubi? Kakšno je bilo Zahodnje v času, ko so nebu vladali zmaji?

Zgodovino targaryenske dinastije si bomo prav kmalu lahko ogledali tudi na televiziji. Pri televizijski hiši HBO so že potrdili snemanje nove serije, ki temelji na knjigi Ogenj in kri in bo prikazovala dogodke, ki so se odvijali 300 let pred Igro prestolov. Da pa ne boste predolgo čakali na serijo, prej posezite po knjigi!

Menu