Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Priporočilo za branje: Polona Stepišnik

Direktorica prodaje Mladinske knjige Polona Stepišnik priporoča v branje.

Vsak kdaj izgubi veselje. Enkrat je kriv veter, ki nam odnese ljubi klobuk, spet drugič nepričakovano soočenje s krizo srednjih let.

Življenje nam daje in jemlje veselje že od pamtiveka, spodnaša nam tla in nas zasipa z vprašanji. Odgovori nanje pa so včasih težko ulovljivi –  kot zmuzljiva jegulja, ki gre svojo pot. Tokratne predloge za dobro branje je izbrala direktorica prodaje Polona Stepišnik. 
 

Duhovita pravljica dveh izjemnih ustvarjalk

Medved je imel nov rdeč klobuk in počutil se je fantastično. Srečno je hodil po gozdu sem in tja, pozdravljal vse naokrog in užival v slehernem trenutku dneva. Potem je zapihal veter in klobuk je odletel – z njim pa tudi medvedovo veselje.

Medved in klobuk
Medved in klobuk
Anja Štefan

Dinamična in duhovita pravljica Medved in klobuk izpod peresa Anje Štefan bo otroke pritegnila z igrivimi ponavljanji in variacijami dogajanja ter s podobami Ane Zavadlav. Morda bo spodbudila k razmisleku o tem, kako različne sposobnosti imamo in kako različno se lahko spoprimemo z istim izzivom.
 

Skandinavska uspešnica, ki je osvojila svet

Kako dobro je mogoče spoznati jeguljo? Ali človeka? Od kod izvirajo in kam potujejo ter kaj jih vodi na dolgi poti domov?

Evangelij po jeguljah: pripoved o najskrivnostnejši ribi na svetu
Evangelij po jeguljah: pripoved o najskrivnostnejši ribi na svetu
Patrik Svensson

Podajte se na čudovito potovanje v družbi najskrivnostnejše ribe na svetu. S knjigo Evangelij po jeguljah Patrika Svenssona se prepustite pronicljivemu razmišljanju o temeljnih vprašanjih in dilemah, ki nam jih zastavlja življenje. 
 

Zabavno in iskreno o moških zagatah

V novi knjigi Pustolovec zmote nas radijec Miha Šalehar spusti nevarno blizu.

Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca
Pustolovec zmote: patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca
Miha Šalehar

Prelomi kapilarsko prisego molčečnosti in nam dovoli šteti pire v hladilniku, flanelke v omari, špegati v ločitvene papirje, spremljati vzgojno bluzenje nekega fotra, peklenske muke plačevanja položnic, administriranja Fursu in podobno. Odlično branje, ob katerem se hahljamo s kančkom grenkobe. Ker smo (ali še bomo) vsi v istem zosu. 

Knjige je izbrala Polona Stepišnik, direktorica prodaje Mladinske knjige

Menu