Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Poskusno branje - Carlos Ruiz Zafon: Labirint duhov

Poskusno branje: Labirint duhov

Preberite odlomek iz sklepnega romana kultne Zafonove knjižne serije.

Roman Labirint duhov enega najbolj priljubljenih sodobnih španskih pisateljev Carlosa Ruiza Zafóna zaključuje kultno serijo Pokopališče pozabljenih knjig. 

Serijo je leta 2001 začel roman Senca vetra, ki je hitro postal velika mednarodna uspešnica. Sledili sta knjigi Igra angela (2008) in Ujetnik nebes (2011), zdaj pa je izšel zadnji, četrti roman serije, Labirint duhov (2019). Napeta zgodba bralca potegne prevzame s čarovno močjo, lepoto in pomembnostjo knjig.

Skrivnostna Alicia je ena najboljših agentk španske tajne policije. Med opravljanjem posebne naloge naleti na redko knjigo, ki jo pripelje do knjigarnarja Daniela Sempera in Fermína. Skupaj se odpravijo po sledi dolgo zamolčanih grozodejstev iz časa Francove diktature. Roman razgrinja temačno preteklost Barcelone, naseljene tako z magičnimi bitji kot resničnimi zgodovinskimi dejstvi.

Med četverico romanov so spletene še številne druge povezave v obliki literarnih junakov in obrobnih zgodbenih niti, čeprav je vsaka od knjig zaključena celota in se zato lahko bere samostojno, sam cikel pa v poljubnem vrstnem redu. Ne glede na izbrani vhod v labirint nas pot čez mostičke pripovedi vselej pripelje v srce zgodbe. Za pokušino vam v branje ponujamo začetek romana Labirint duhov.

Preberite odlomek

Sofinancira program Evropske unije
Menu