Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

priporočila knjig za poletno branje bronja kožel

Poletne izbranke knjigarke Bronje Kožel

Vodja Mestne knjigarne Celje priporoča.

Bronja Kožel, ki vodi Mestno knjigarno Celje, za letošnje poletno branje priporoča tri naslove, ki so jo navdušili in presenetili na svoj način.

»Vsaka zgodba oz. glavna junakinja so me usmerile v moja razmišljanja o sebi,« pripoveduje knjigarka, ki obožuje knjige in branje. »Vse tri knjige imajo eno skupno nit, to je ljubezen, pa naj bo to v fantazijskem, resničnem ali prihodnjem svetu.«

Ne le za najstnike

Pa sem jo le dočakala – knjigo Strašilka avtorice Davorke Štefanec, ki je bila nominirana tudi za nagrado modra ptica. Knjiga je sicer v prvi vrsti namenjena najstnikom, ampak ne glede na to, da ne spadam več v to starostno skupino, me je prevzela od prve do zadnje strani.

Strašilka
Strašilka
Davorka Štefanec

Glavna junakinja je dekle, ki živi v dveh svetovih in se spoprijema z ljubeznijo in dolžnostjo do svojega sveta. Zgodba se konča nepričakovano in tako kar kliče po drugem delu. 
 

Sayonara, Japonska

Druga knjiga – En sam cvet – ki sem jo izbrala, je knjiga svetovno znane avtorice Muriel Barbery. Francoska pisateljica je v Sloveniji znana predvsem po delu Eleganca ježa.

En sam cvet
En sam cvet
Muriel Barbery

Knjiga opisuje glavno junakinjo, ki se po očetovi smrti vrne v njegovo rodno državo, Japonsko. Odlično opisuje in opiše navade Japoncev in predvsem kraj, kjer je živel oče. Zgodbo prepletajo pravljice in miti o Japonski. Glavna junakinja je botaničarka, zato so njene razlage sveta opisane skozi cvetje in drevje na Japonskem. V Japonsko se zaljubi, prav tako pa tam nepričakovano spozna svojo ljubezen.
 

Romantična zgodba z nepričakovanim razpletom

Moj zadnji, jagodni, izbor pa je knjiga Čez pet let avtorice Rebecce Seets. Čudovita, lepa, romantična, ljubezenska zgodba z nepričakovanimi prepleti in razpleti.

Čez pet let
Čez pet let
Rebecca Serle

Glavna junakinja se nekega dne zbudi v svojo prihodnost. Ugotovi, da ta sploh ni takšna, kot si jo je sama skrbno načrtovala. Zgodba je polna prepletov, prijateljstva, ljubezenskih trenutkov in odkrivanja samega sebe. 
 

Menu