Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Zverjaščevi koronavirusni verzi

Julia Donaldson in Axel Scheffler s priljubljenimi junaki za ta čas

Preberite verze, ki sta jih za čas koronavirusa ustvarila angleška pesnica Julia Donaldson in nemški ilustrator Axel Scheffler.

Le kdo ne pozna avtorskega tandema, ki je ustvaril Zverjasca, Zverjaščka, Bi se gnetli na tej metli?, Palčiča, Polža na potepu na kitovem repu, Mamica, kje si? in še mnogo drugih odličnih slikanic! 

Od novejših zagotovo poznate Pet grdin ter Lini in Lazi. Pa tudi animirane filme, sinhronizirane v slovenščino, ki so nastali po njunih slikanicah. 

Seveda, to sta angleška pesnica Julia Donaldson in nemški ilustrator Axel Scheffler, ki že več kot 35 let živi v Angliji. Sodelovati sta začela leta 1993. Oba avtorja s svojimi umetninami želita otroke in njihove odrasle spodbujati k odprtosti, strpnosti, prijateljstvu in odgovornosti.

V tem čudnem času – ko se po vsem svetu soočamo s korono, z vprašanji, kako varno sobivati in vendarle živeti v svetu brez grobih meja, sta delčke svojih slikanic priredila za pogovor z otroki. Kako lahko dobro ravnamo. Z veliko humorja in ljubeče igrivosti. Kako lahko ostanemo solidarni in odprti.

Knjižico najdete TU!

 

Menu