Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Mihael Glavan

Dr. Mihael Glavan (1945) je raziskovalec in publicist s področja rokopisnega in starega knjižnega gradiva ter predvsem starejše slovenske književnosti. 

Diplomiral je iz slavistike in germanistike, doktoriral pa iz bibliotekarstva starejšega rokopisnega gradiva. Bil je dolgoletni vodja rokopisnega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, raziskovalec in publicist.

S svojim znanstvenoraziskovalnim delom osvetljuje življenje in sporočila pomembnih Slovencev ter zgodovinske dogodke in jih umešča v širši kulturnozgodovinski kontekst. Je eden naših najboljših poznavalcev dela, življenja in zapuščine Primoža Trubarja. 

V njegovi bogati bibliografiji so med drugimi dnevniški zapisi Lojzeta Kovačiča Zrele reči. Pri Mladinski knjigi je kot avtor oziroma soavtor monografij zaznamoval zbirko Album (Romanje s Trubarjem, Zlata knjiga Simona Gregorčiča, Edvard Kocbek – mesec s kolobarjem). Kot soavtor se je podpisal tudi pri knjigah Stoletni Bor, Karel Destovnik Kajuh – Enaindvajset pesmi za enaindvajset let življenja. Odmevni sta bili tudi knjigi Ljubimca z Vošnjakove ter Šopek Cankarjevih pisem.

 

Saša Pavček s knjigo Zastali čas
Saša Pavček

»Zdaj je čas za poezijo«

Priljubljena igralka in pesnica o svoji drugi pesniški zbirki Zastali čas. Preberite intervju

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu