Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Luna J. Šribar

Luna Jurančič Šribar

Luna J. Šribar je pisateljica in antropologinja.

Večji del svoje delovno-ustvarjalne poti je delovala v nevladnem sektorju na področju brezdomstva predvsem v društvu Kralji ulice. Delo med marginaliziranimi ljudmi je vplivalo tudi na njeno literarno ustvarjanje. Doktorirala je iz antropologije na temo primerjave med ekonomijo daru in skupnostno ekonomijo. Pisateljsko pot je začela z objavljanjem kratkih zgodb v različnih literarnih revijah. Več jih je bilo nagrajenih.

Pisateljica vabi k branju mladinskega romana Grizolda in Maček 

 

Prvenec Starinarnica je izšel leta 2018 (Mladinska knjiga). V prvi zbirki kratkih zgodb Konstrukt, d. b. o. (Litera, 2020) prek svojih protagonistov daje glas tistim, ki so običajno najbolj spregledani in ne ustrezajo predstavam o družbeni »normalnosti«.

Luna J. Šribar bere odlomek iz knjige Grizolda in Maček 

 

Njen prvi mladinski roman Grizolda in Maček je bil leta 2020 nominiran za nagrado Modra ptica. Leta 2021 je, kot najmlajša prejemnica do sedaj, prejela nagrado mira, ki jo podeljuje ženski odbor Slovenskega centra PEN za izjemne dosežke na področju literarnega ustvarjanja in celostno osebnostno držo. 

Foto: Janez Marolt

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Dobre zgodbe

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Prinesite pravljičnost v svoj dom s kolekcijo ilustratork Stupica.

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu