Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Iztok Bončina

Iztok Bončina  je svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, dolgoletni turistični vodnik, potapljač, astronom in popotnik.

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je diplomiral iz umetnostne zgodovine, leta 2019 pa je doktoriral na Fakulteti za turistične študije – Turistica v Portorožu. Organizira in vodi izobraževalne seminarje za turistične vodnike, fotografske tečaje in delavnice. Od leta 1985 potuje in vodi turistične skupine po svetu (tudi fotografska potovanja). Konec devetdesetih je začel kot predavatelj sodelovati tudi z Visoko gostinsko šolo za hotelirstvo in turizem (današnjo Fakulteto za turistične študije – Turistica) v Porotrožu.

Pri slovenski izdaji revije National Geographic je vrsto let sodeloval kot dopisnik, fotoreporter, pet let pa tudi kot urednik fotografije. Je ustanovitelj in predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev. Po opravljenem seminarju profesionalne fotografije na Institut of Photography v New Yorku je znanje in izkušnje pridobival tudi na mnogih fotografskih delavnicah prestižnih svetovnih fotografov.

Vrsto let objavlja popotne prispevke in fotografije v raznih časopisih in revijah. V letu 2019 je pri Mladinski knjigi izšla njegova knjiga Posočje: vodnik po dolini smaragdne reke in njeni okolici. Vodnik je izšel v štirih jezikih (slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem).

Knjige avtorja

Saša Pavček s knjigo Zastali čas
Saša Pavček

»Zdaj je čas za poezijo«

Priljubljena igralka in pesnica o svoji drugi pesniški zbirki Zastali čas. Preberite intervju

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu