Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Igor Šinkovec

Igor Šinkovec 

Igor Šinkovec (1978) je ilustrator, animator in intermedijski umetnik. 

Deluje kot samozaposleni v kulturi in sodeluje z založbami doma in v tujini. Ukvarja se predvsem s knjižno ilustracijo, občasno tudi z animacijo. Med drugim je pred leti ustvaril kratki animirani film Egon Klobuk in poskrbel za likovno podobo serije poučnih iger Profesor Florijan Umek v Prirodoslovnem muzeju v Ljubljani.  

Ilustrira predvsem za otroke in mladino. Njegove s humorjem obarvane ilustracije bogatijo več knjig in učbenikov ter reviji Ciciban in Cicido. V zadnjem obdobju sta odličen tandem z Boštjanom Gorencem Pižamo (Kaj se skriva očku v bradi? /nominacija za nagrado Kristine Brenkove/, Si že kdaj pokusil Luno?), pri Forumu Ljubljana je v okviru zbirke Ta ljudske v stripu izšla njegova avtorska predelava ljudske pravljice Lovska sreča (v originalu Speči zajec), slikanica Timbuktu, Timbuktu Petra Svetine pa je prejela nagrado Kristine Brenkove 2020 za izvirno slovensko slikanico. Med knjigami za mladostnike velja izpostaviti tudi ilustracije v nagrajeni knjigi Od genov do zvezd Saša Dolenca ter Lov za templjarskim zakladom Milana Petka - Levokova.
 
Razstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah ter bienalih ilustracije. 

Knjige avtorja

Zverjasci, kiti, polži, grdine in vesoljčki

Zgodba o avtorjih Zverjasca, ene najbolj strašnih, a nadvse priljubljenih zverin, ki živijo v slikanicah.

Zverjasec 1100 px naslovnica
Julia Donaldson
Sapramiška
Dobre zgodbe

Kateri pravljični junak si?

Preveri, kateremu pravljičnemu junaku si najbolj podoben.

Aktualno

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu