Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Igor Šinkovec

Igor Šinkovec 

Igor Šinkovec (1978) je ilustrator, animator in intermedijski umetnik. 

Deluje kot samozaposleni v kulturi in sodeluje z založbami doma in v tujini. Ukvarja se predvsem s knjižno ilustracijo, občasno tudi z animacijo. Med drugim je pred leti ustvaril kratki animirani film Egon Klobuk in poskrbel za likovno podobo serije poučnih iger Profesor Florijan Umek v Prirodoslovnem muzeju v Ljubljani.  

Ilustrira predvsem za otroke in mladino. Njegove s humorjem obarvane ilustracije bogatijo več knjig in učbenikov ter reviji Ciciban in Cicido. V zadnjem obdobju sta odličen tandem z Boštjanom Gorencem Pižamo (Kaj se skriva očku v bradi? /nominacija za nagrado Kristine Brenkove/, Si že kdaj pokusil Luno?), pri Forumu Ljubljana je v okviru zbirke Ta ljudske v stripu izšla njegova avtorska predelava ljudske pravljice Lovska sreča (v originalu Speči zajec), slikanica Timbuktu, Timbuktu Petra Svetine pa je prejela nagrado Kristine Brenkove 2020 za izvirno slovensko slikanico. Med knjigami za mladostnike velja izpostaviti tudi ilustracije v nagrajeni knjigi Od genov do zvezd Saša Dolenca ter Lov za templjarskim zakladom Milana Petka - Levokova.
 
Razstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah ter bienalih ilustracije. 

Knjige avtorja

Dogodki

Jorge Bucay
Jorge Bucay

Spremembe se bodo ohranile

Kakšne so posledice koronačasa, ki ga živimo? Dr. Jorge Bucay deli z nami svoje modrosti in zgodbe za spodbudo ter navdih.

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu