Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Anja Štefan

Anja Štefan (1969) je pisateljica, pesnica in pravljičarka. 

Diplomirala je iz slovenistike in anglistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala iz folkloristike. Deluje kot samostojna umetnica. Piše pesmi, pravljice in uganke, svoja besedila pa predstavlja tudi v predstavah in literarnih nastopih. Je začetnica profesionalnega pripovedovanja pri nas (od leta 1995) in ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes (1998). Vodila ga je dve desetletji. Ukvarja s tudi z raziskovanjem slovenskega pripovednega izročila, predvsem tistega, ki ga je zbral dr. Milko Matičetov.

Številne ljudske pripovedi je oživila z objavami v revijah Ciciban in Cicido, slikanicah (Zlato kralja Matjaža, Trije prašički, Hudičeva volna, Od lintverna …) in knjižnih izborih (Čudežni mlinček, Za devetimi gorami, Zverinice, pozdravljene!), v letu 2019, ob 100. obletnici rojstva dr. Matičetovega, pa še v antologiji Tristo zajcev, najlepše slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega. Leta 2010 je v knjigi Anton Dremelj - Resnik pripravila prvo temeljito monografsko predstavitev ljudskega pravljičarja in njegovega repertoarja. V sodelovanju z najboljšimi slovenskimi ilustratorji je izdala vrsto avtorskih slikanic. Najbolj znane so Lonček na pike, Bobek in barčica, Sto ugank, Gugalnica za vse, Melje, melje mlinček …
 

Anja Štefan o slikanici Zajčkova hišica
 

  Knjige avtorja

  Dogodki

  Jorge Bucay
  Jorge Bucay

  Spremembe se bodo ohranile

  Kakšne so posledice koronačasa, ki ga živimo? Dr. Jorge Bucay deli z nami svoje modrosti in zgodbe za spodbudo ter navdih.

  O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

  Nagrada modra ptica

  Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

  Haruki Murakami
  Haruki Murakami

  »Hočem mir v duši«

  Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

  Menu